V júni som si bol prezrieť novú Materskú školu Dobšinského pod Zoborom, ktorá bola tesne pred dokončením. Následne sa čakalo na kolaudáciu. Zápis sa konal 2. septembra.

Od pondelka 14. septembra 2020 je škôlka otvorená. V prvý deň do nej nastúpilo 113 detí. V nasledujúcich dňoch sa predpokladá nástup ďalších detí. Celková kapacita škôlky je 144 detí - 6 tried po 24 škôlkárov.


Ako sa dostanete autom ku škôlke?

MŠ Dobšinského Nitra

Pri príjazde od kruhového objazdu pod Zoborom je vjazd jednoduchý. Horšie je to pri jazde zo Zobora, kedy je potrebné odbočiť vľavo - na ceste sa nachádza prerušovaná čiara. Pri hustejšej premávke tak môžu vznikať zápchy práve na tomto mieste. Druhou možnosťou je prejazd cez kruhový objazd naspäť na Dobšinského ulicu.

Vhodnejší by bol vjazd do areálu zhora, kde je vjazd situovaný blízko budovy škôlky. Bolo by však nutné zrušiť zberný dvor a dostavať cestu.

MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra


Nový výjazd na Dobšinského ulicu

MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra MŠ Dobšinského Nitra



Zdroj: Nitralive.sk