Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre (RÚVZ) neumožní mestu Nitra otvoriť vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí, rovnako tak nepovolí predaj v stánkoch.

Primátor rozhodol, že stánky, ktoré už mesto dalo postaviť, zostanú stáť do 27. decembra. "Nechceli sme ich demontovať a aj keď sa v nich nakoniec nemôže predávať, vytvárajú aspoň vianočnú atmosféru a sú súčasťou vianočej výzdoby," vysvetlil Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.


Zbytočne vyhodené peniaze?

Náklady na vianočné mestečko boli 70713,54 eur. Niektorí poslanci upozorňovali, že táto situácia nastane a mesto zbytočne vynaloží prostriedky na mestečko, ktoré nakoniec vôbec nebude otvorené. Na jednej strane evidujem snahu mesta, ktoré chce pre obyvateľov mestečko otvoriť, na druhej stojí RÚVZ v Nitre, ktorý posudzuje situáciu a rozhoduje. Tento chaos, v ktorom je ťažké sa orientovať, spôsobuje finančné straty, vytvára negatívne nálady u občanov. Vianočné mestečko je zatvorené, v okolí Svätoplukovho námestia je však možné si zakúpiť jedlo aj nápoje. Rovnako je možné navštíviť hrad, kde vo "Vazulke" vydávajú jedlo a nápoje so sebou. Celé to vyznieva absurdne. Logicky by bolo minimálne férové otvoriť pár stánkov na námestí, ktoré by jedlo a nápoje vydávali... takto by zostal aj vlk sýty, aj ovca celá. V čase, kedy je pokladnica mesta prázdna, by som tiež očakával väčšiu zodpovednosť zo strany primátora/mesta. Tie peniaze by určite našli lepšie využitie.



Zdroj: Nitralive.sk