NITRA 22. marca (SITA) – Mesto Nitra zatiaľ nepredá časť Palárikovej ulice, berie do úvahy petíciu občanov. Ako informoval primátor Jozef Dvonč, útvar hlavného architekta v súčasnosti prepracúva územný plán tejto oblasti. Keď bude hotový, predložia ho na verejné prerokovanie, kde sa k nemu budú môcť vyjadriť obyvatelia. Podotkol, že vzhľadom na petíciu návrh na predaj ulice do decembrových komunálnych volieb zrejme nedá.

Časť Palárikovej ulice, ktorá susedí s pešou zónou, radnica ponúkla v súťaži Spolu za rozvoj Nitry ako dubiózny majetok. V zozname nepotrebného majetku určeného na predaj alebo prenájom sa ocitlo 4 042 metrov štvorcových. Toto číslo však podľa Dvonča informuje o celom území, na predaj má byť z toho 400 metrov štvorcových. Súťaž vyhral podnikateľ, ktorý by chcel časť ulice zastavať polyfunkčným objektom. “Oznámili sme mu, že na základe petície občanov nemôžeme momentálne realizovať tento zámer a odsúva sa to až po schválenie územného plánu,” povedal Dvonč.


Proti zastavaniu Palárikovej ulice rozbehli petíciu majitelia budov v centre mesta. Za tri dni vyzbierali vyše 1 000 podpisov. Petičný výbor argumentoval tým, že táto verejná komunikácia, po ktorej chodia tisícky áut, nie je v žiadnom prípade dubióznym majetkom a pre centrum mesta má kľúčový význam. Podnikatelia pohrozili, že v prípade zástavby ulice zažalujú toho, kto bude zodpovedný za znehodnotenie ich budov a investícií.

Zdroj: (SITA, mp;nr),201003220262, ilustračná foto NitraLive!