NITRA 17. mája (SITA)
– Množstvo popadaných stromov odstránili cez víkend z ciest hasiči v Nitrianskom kraji. Od soboty do dnešného rána mali k spadnutým alebo nahnutým stromom 13 výjazdov v okrese Nitra, v okrese Topoľčany sedem, v Leviciach a Komárne po šesť, v Nových Zámkoch štyri. Okrem toho odčerpávali dvakrát vodu zo zatopených priestorov a dvakrát mali výjazd k odtrhnutým strieškam nad balkónmi.

Ako agentúru SITA ďalej informoval nitriansky krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky, problémy spôsobené silným vetrom pretrvávajú aj dnes. Od rána už mali výjazdy do okresov Nové Zámky, Komárno, Nitra a Zlaté Moravce. V Nitre spadli stromy na osobné autá, naklonené stromy spôsobovali problémy mestskej hromadnej doprave v smere na Liečebný ústav na Zobore. Pre silný vietor spadol o 5:00 na cestu I/64 na ulici SNP v Nových Zámkoch strom, doprava bola odklonená takmer hodinu.

V nedeľu hasiči riešili aj kuriózny prípad muža, ktorý sa v nečase rozhodol plávať v rieke Nitra v okrese Nové Zámky. „Vôbec nereagoval na výzvy hasičov, odmietol akúkoľvek komunikáciu a ponúkanú pomoc. Po nejakých sto metroch, ktoré preplával, sa vlastnými silami dostal k brehu a tam sa ho podarilo vytiahnuť,“ povedal Pánsky. Prečo muž v daždi vliezol do studenej rieky, sa nepodarilo zistiť. Hasiči odstraňovali aj stromy, ktoré spadli na päť sanitiek zaparkovaných pred nemocnicou v Komárne.

Zdroj: (SITA, mp;nr),201005170083, ilustračná fotografia NitraLive!