NITRA 31. júla (SITA) – Záujem postaviť aquapark v Nitre už avizovali dve spoločnosti. „Keď sme zverejnili, že Nitra má záujem o aquapark, tak sa ohlásili AquaCity Poprad a Edimax,“ informoval primátor Jozef Dvonč. Ako však dodal, mesto bude hľadať strategického partnera pre investíciu verejnou súťažou. Výstavba aquaparku bude jedným z hlavných bodov volebného programu primátora Jozefa Dvonča do novembrových komunálnych volieb. Zatiaľ je v štádiu prípravy štúdia celoročného využitia mestského kúpaliska. Mesto na ňu vyčlenilo z rozpočtu 7 000 eur.

Podľa Dvonča by v Nitre mohol vzniknúť podobný aquapark ako v Galante. Chýbať by tu nemali tobogany a vodné atrakcie, existujúce bazény by mali byť súčasťou budúceho komplexu. „Skutočne by sme chceli mať kúpalisko s celoročným využitím, bolo by to zrejme v tom priestore, kde sú dnes vonkajšie bazény. Štúdiu potom chceme predložiť na diskusiu,“ povedal.

Kúpalisko Nitra

Nitrianska samospráva nie je dlhodobo spokojná so situáciou na mestskom kúpalisku. Niekoľko rokov doň investovala, no výsledok sezóny býva v červených číslach. Riešením má byť celoročná prevádzka. Pred časom dala radnica vypracovať štúdiu na geologický prieskum s cieľom zistiť, či sa v meste nachádza termálna voda. Výsledkom bolo, že zdroje termálnej vody sú všade naokolo, no v samotnej Nitre nie. Mesto preto bude musieť nájsť aj riešenie čo najlacnejšieho ohrevu vody.

Zdroj: (SITA, mt;mp),201007310119, fotografie Nitralive.sk