Divadlo vypísalo konkurz do tanečnej zložky obnoveného muzikálu na 28. marca, premiéru bude mať v septembri


NITRA 17. marca (SITA) - Pôvodný slovenský muzikál Adam Šangala sa pre veľký záujem divákov vracia na dosky Divadla Andreja Bagara v Nitre. V réžii Jozefa Bednárika mal premiéru v novembri 2003, odvtedy ho videlo niekoľko desiatok tisíc divákov. Niekoľkokrát vyhral v diváckej ankete ako najlepšia inscenácia sezóny. Obnovená premiéra je naplánovaná na september. Ako informovala Eva Bányiová z propagačného oddelenia divadla, nové naštudovanie Adama Šangalu pod vedením Svetozára Sprušanského si vyžiada určité zmeny. Divadlo vypísalo konkurz do tanečnej zložky muzikálu na 28. marca.

Úspešný slovenský muzikál Adam Šangala zrkadlí motívy rovnomennej knihy Ladislava Nádaši Jégeho. Autorom libreta je filmový a televízny scenárista Jozef Paštéka, autor známej televíznej verzie tohto diela, hudbu skomponoval Vašo Patejdl a texty piesní sú z básnickej dielne Kamila Peteraja. Dej sa odohráva na Slovensku začiatkom 17. storočia, v búrlivých časoch tureckého panstva v Európe a súboja katolicizmu a reformácie.

Jozef Bednárik zrežíroval v Nitre šesť úspešných muzikálov - Fidlikant na streche, Grék Zorba, Adam Šangala, Kabaret, Divotvorný hrniec a Modrá ruža.

Zdroj: (SITA, mp;bl),201003170245, ilustračná fotografia NitraLive!