V sezóne 2015/2016 bude HK Nitra premiérovo účinkovať v Lige majstrov. Aj z tohto dôvodu bolo potrebné štadión upraviť. V máji bolo demontované staré plexisklo a mantinely, boli presunuté na vedľajšiu hraciu plochu. Pribudli aj nové striedačky.

V júli sa nanovo striekala hracia plocha. Nový náter je potrebný pre lepšiu viditeľnosť značenia čiar, reklám z pohľadu divákov a TV prenosov. Zažltnutý podklad sa prestriekal na bielo, obnovili sa čiary.

Zaujímavosťou je, že štadión v Nitre je momentálne jediný štadión na Slovensku, ktorý má mantinely podľa nového nariadenia IIHF.


Rozdiel medzi starým a novým náterom je viditeľný na prvý pohľad

Zimný štadión Nitra


Čiary boli značne staré a zle viditeľné

Zimný štadión Nitra


Vynovená ľadová plocha

Zimný štadión Nitra


V sezóne 2015/2016 bude HK Nitra premiérovo účinkovať v Lige majstrov. HK Nitra čakajú dvojzápasy so švédskou Skellefteou a českým Libercom. Liga majstrov 2015/2016 sa začne 20. augusta, boje v skupinách vyvrcholia už 6. septembra. Podľa nového systému každý zo 48 účastníkov odohrá štyri zápasy v rámci trojčlenných skupín. Najlepší dvaja postúpia do vyraďovacej fázy, ktorá je na programe od 22. septembra a vyvrcholí finálovým stretnutím 9. februára 2016.


Zdroj: Nitralive.sk