Neplánovaná obchádzka určite vodičov nepotešila

V súvislosti s rekonštrukciou Hviezdoslavovej triedy bola v piatok 28.10.2011 uzatvorená Kmeťova ulica v úseku nad Petzvalovou ulicou - križovatka s Hviezdoslavovou. Háčik bol ale v tom, že na vyznačenie obchádzky sa akosi pozabudlo. Na túto situáciu nás upozornil Mirec v našom diskusnom fóre: "človek ide od Cabajskej cez Golianovu smerom na Lukov dvor. A pred križovatkou Kmeťova - Hviezdoslavova asi 10m 3 zábrany a križovatka uzavretá. Nič viac. Žiadne iné označenie nikde že hej robíme križovatku, choďte spodkom okolo Lidlu. Všetci sa tam otáčajú..."

Kmeťova ulica je dnes už otvorená - rovnako aj celá Hviezdoslavova trieda.

Na podobné situácie sme si už v Nitre zvykli. Pri rekonštrukcii Hviezdoslavovej triedy vládol zmätok, dopravu nemal kto riadiť, polícia však merala dodržiavanie rýchlosti 40km/h pri čerpacej stanici Slovnaft. Na ďaľšie nedostatky opäť upozornili naši čitatelia na fóre - kanálové vpuste sú nižšie ako nová cesta. Zhotoviteľ Granvia construction s.r.o však v tomto prípade zrovná nápravu. Na problém ich upozornil Andrej Sitkey, ktorý pre nás píše Blog o doprave.

Na záver už len dodáme, že je škoda, že sa zároveň s rekonštrukcou "Hviezdoslavky" neriešilo aj vybudovanie nového priechodu pre chodcov na úrovni Kauflandu. Ľudia tadiaľto často prechádzajú/prebiehajú cez cestu a ohrozujú tým seba a šoférov. Priechod nebol zriadený, pretože by bol problém s koordináciou križovatiek. S mestom bola prerokovaná možnosť umiestnenia zábradlia.

Uzatvorená cesta na Kmeťovej ulici

Kmeťova ulica, Nitra - uzávierka

Video - zrekonštruovaná Hviezdoslavova trieda

Mapa



Zdroj: Nitralive.sk, foto mirec