Whitley 13. júna 2016 – Zamestnanci spoločnosti Jaguar Land Rover sa spojili s mestom Nitra, spoločnosťou MH Invest a nadáciou Pontis pri podpore komunitných projektov v Nitre a Nitre - Dražovciach v rámci podujatia ‘Naše mesto’ počas slovenského ‘Národného dňa dobrovoľníctva’.

V rámci iniciatívy nadácie Pontis ‘Naše mesto’ strávilo niekoľko členov tímu deň revitalizáciou detského ihriska Hide Park a komunitného centra v Nitre. Celý priestor upratali a vyčistili od odpadkov, aby ihrisko i komunitné centrum mohli využívať miestne rodiny.

Zvyšní členovia tímu navštívili Dražovce, kde zasadili približne 760 kríkov, ktoré majú dlhodobo dotvárať malebné prostredie pre miestnych obyvateľov a turistov.

Alexander Wortberg, prevádzkový riaditeľ v Nitre, povedal: „Jaguar Land Rover úzko spolupracuje s komunitami v blízkosti svojich výrobných závodov na celom svete a to isté bude platiť aj na Slovensku. Dni dobrovoľníckej práce – ako dnes v Nitre a Dražovciach – sú len jedným zo spôsobov, ako to chceme robiť.“

V rámci svojho záväzku vytvoriť nové možnosti pre 12 miliónov ľudí do roku 2020 sa spoločnosť Jaguar Land Rover aktívne angažuje v miestnych komunitách, ktoré sa nachádzajú v blízkosti všetkých výrobných zariadení spoločnosti na svete; pomáha vzdelávať a zlepšovať životy miestnych komunít. Po založení programu Inšpirujeme budúce pracovné sily v Spojenom kráľovstve bola táto iniciatíva úspešne spustená aj v Brazílii. Iniciatíva pomáha zvyšovať zamestnateľnosť mladých nezamestnaných ľudí v miestnych komunitách v Itatiaia od roku 2015; v Číne zas spolupracuje spoločnosť s nadáciou China Soong Ching Ling Foundation na Fonde snov čínskych detí a mládeže, iniciatíva tu zahŕňa vzdelávacie programy, výstavbu novej školy, starostlivosť o zrak a sociálne zmeny formou športových projektov.

Minulý december potvrdil Jaguar Land Rover plán otvoriť svoje výrobné zariadenia na svetovej úrovni v Nitre. Odvtedy už takmer 40 000 ľudí prejavilo záujem o prácu v novom závode, ktorý bude mať približne 2 800 zamestnancov.

Stavba závodu, ktorá predstavuje investíciu vo výške 1 miliardy GBP, sa začne v lete a prvé vozidlá opustia výrobnú linku koncom roka 2018.

Spoločnosť Jaguar Land Rover je najväčšia popredná výrobná spoločnosť v Spojenom kráľovstve vybudovaná okolo dvoch ikonických britských značiek automobilov: Land Rover, svetový výrobca prémiových vozidiel s pohonom 4x4 a Jaguar, prémiová značka luxusných sedanov a športových automobilov. Počas uplynulých piatich rokov spoločnosť zdvojnásobila predaj a počet zamestnancov, viac ako trikrát zvýšila obrat a investovala viac ako 12 miliárd GBP do novej výroby a kapitálových výdajov. Počas prvých štyroch mesiacov roku 2016 predala spoločnosť Jaguar Land Rover 200 154 vozidiel, čo je viac ako 24% nárast v porovnaní s rovnakým obdobím uplynulého roka.



Zdroj: Jaguar Land Rover