• Prvý trainee program spoločnosti na Slovensku bude zamestnávať 12 technikov údržby
• Dvojročný program bude pre ľudí vo veku 18 - 25 rokov, začne v septembri 2017
• Súčasťou globálnej iniciatívy spoločnosti je inšpirovať ďalšiu generáciu automobilových inžinierov

Jaguar Land Rover spustil svoj prvý trainee program na Slovensku, v ktorom pre svoj nitriansky závod zamestná skupinu 18 - 25-ročných stážistov. Stáže technikov údržby začnú v septembri 2017 a budú trvať dva roky.

V prvom roku bude 12 stážistov študovať mechatroniku v Duálnej akadémii v Bratislave. V druhom roku už bude prvá skupina pracovať v novej fabrike Jaguar Land Rover v Nitre. Na konci stáže budú technici údržby plne kvalifikovaní pracovať v prevádzke výrobnej linky.

"V spoločnosti Jaguar Land Rover sme oddaní myšlienke inšpirovať budúcu generáciu inžinierov, aby začali svoju kariéru v automobilovom priemysle. Sme nadšení, že môžeme spustiť náš prvý trainee program v Nitre a tešíme sa na privítanie nových stážistov do nášho tímu", uviedla Nicci Cook, personálna riaditeľka Jaguar Land Rover, Slovensko.

Jaguar Land Rover hľadá nadšených študentov, ktorí absolvovali odbornú strednú školu, so záujmom o inžinierstvo a technológie. Pri hľadaní podpory trainee programu navštívili zástupcovia spoločnosti v Nitre už sedem škôl (ide o Stredné odborné školy v Šuranoch, Zlatých Moravciach a Vrábloch, Strednú priemyselnú školu strojnícku a elektrotechnickú v Nitre, Spojenú školu v Šali a Stredné odborné školy polytechnické v Nitre a Zlatých Moravciach). Záujemcovia môžu podať žiadosť prostredníctvom svojej školy alebo cez pracovné portály.

Odkedy spoločnosť Jaguar Land Rover potvrdila svoje plány na otvorenie výrobného závodu svetovej triedy v Nitre, takmer 45 000 ľudí prejavilo záujem o prácu v novej továrni, ktorá napokon zamestná okolo 2 800 zamestnancov.

Úplne nový Land Rover Discovery bude prvým vozidlom, ktoré bude vyrábané v závode na Slovensku. Bude tak doplnením produkcie v britskej fabrike v Solihulle, ktorá beží na plný výkon v troch smenách s 24-hodinovou produkciou a podporí pokrytie globálneho dopytu po značkách Range Rover, Range Rover Sport a po nedávno spustenom Jaguar F-PACE.

Jaguar Land Rover je lídrom automobilového priemyslu vo vývoji pokročilých ľahkých technológií. Nová továreň s rozlohou 300 000 m² bude popredným miestom expertíz pre hliníkové a inžinierske odborností na Slovensku. Ročná kapacita továrne bude 150 000 vozidiel a očakáva sa, že prvé vozidlá zídu z výrobnej linky na konci roku 2018.

• Jaguar Land Rover je najväčším automobilovým výrobcom vo Veľkej Británii
• Jaguar Land Rover vo fiškálnom roku 2015 /16 preinvestoval viac ako 3 miliardy GBP do svojich produktov a zariadení
• Jaguar Land Rover je jedným z najväčších britských vývozcov a viac ako 80% jeho príjmov pochádza z vývozu
• Jaguar Land Rover dosiahol významný pokrok pri budovaní medzinárodných závodov. Od začiatku roka 2015 potvrdil plány na nové výrobný závod na Slovensku, v Číne začal vyrábať Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport a Jaguar XFL, otvoril svoju prvú vlastnú továreň v Brazílii, dohodol sa na novom výrobnom partnerstve s firmou Magna Steyr v Rakúsku a predstavil tri nové vozidlá v závode v Indii
• Jaguar Land Rover investuje 3,5 miliardy eur ročne do rozšírenia svojho modelového a výrobného radu a nedávno uvedených modelov vrátane úplne nového Discovery, Range Rover, Evoque Cabrio a Jaguar XFL pre čínsky trh



Zdroj: Jaguar Land Rover