Jaguar Land Rover investoval 7,5 milióna eur do Tréningovej akadémie v novom výrobnom závode v Nitre. Akadémia poskytne školenie pre všetkých zamestnancov Jaguar Land Rover a pripraví závod na začatie výroby koncom roka 2018.

Moderná prevádzka prináša komplexný šesťstupňový program, ktorý zahŕňa školenie v triede aj na výrobnej linke. Všetkých zamestnancov oboznámi s globálnymi procesmi v spoločnosti tak, aby splnili najvyššie štandardy kvality. Inovatívny vzdelávací program navyše znamená, že predchádzajúce skúsenosti v automobilovom priemysle nie sú potrebné na začatie kariéry v spoločnosti.

"Tréningová akadémia je ďalším krokom k tomu, aby sme začali s produkciou modelu Land Rover Discovery ešte v tomto roku. Bude zohrávať významnú úlohu pri zabezpečovaní toho, aby náš výrobný tím bol vyškolený podľa najvyšších štandardov a v budúcnosti dodával kvalitné vozidlá našim zákazníkom," hovorí Alexander Wortberg, prevádzkový riaditeľ spoločnosti.

Začínajúc počiatočnou fázou prijímania zamestnancov, každá fáza výcviku je určená na povzbudenie zamestnancov k rozvoju nových zručností a vytváraniu nových príležitostí. Zahŕňa školenie na pracovisku v riadenom prostredí, ktoré spolupracuje na prekonávaní výziev a identifikovaní príležitostí. Akadémia s rozlohou 3 000 m² bude ponúkať zamestnancom aj kurzy na riešenie problémov, tímovú prácu a rozvoj v oblasti informačných technológií.

"Vzdelávacia akadémia nám umožňuje poskytnúť silný program šitý na mieru potrebám závodu, rozvíjať zručnosti nášho nového tímu a navyše nám umožňuje dlhodobo riešiť zjavný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na Slovensku," dodáva Nicci Cook, riaditeľka ľudských zdrojov.

Po mimoriadne pozitívnej reakcii na prebiehajúcu kampaň na prijímanie zamestnancov zamestnáva spoločnosť Jaguar Land Rover v Nitre viac ako 1 300 ľudí, z toho približne 30% žien. Do roku 2020 bude závod využívať približne 2 800 pracovníkov a očakáva sa, že spoločnosť Jaguar Land Rover vytvorí na Slovensku.ďalších 22 000 nepriamych pracovných miest.

Koľko Slovákov pracuje aktuálne v Jaguar Land Rover v Nitre? 97 percent, z toho cca 91 percent je z Nitrianskeho kraja. Zvyšné 3 percentá sú tvorené kolegami zo zahraničia, ktorí pomáhajú stavať závod: Nemci, Angličania, Francúzi, Turci, Japonci, dokopy asi 15 národností.

Jaguar Land Rover ponúka všetkým zamestnancom ponúka komplexný systém odmeňovania. Jeho finančnú časť tvorí mesačná mzda, ktorá sa pre kvalifikovaných robotníkov a výrobných pracovníkov bude pohybovať v priemere od 900 do 1 800 eur za mesiac, v závislosti od pracovnej pozície a skúseností. Medzi benefity patrí aj príspevok na dopravu, zmluvná autobusová doprava s deviatimi linkami do vzdialenosti približne 100 kilometrov od Nitry a ďalšie nefinančné zamestnanecké príspevky.

Najmodernejší závod spoločnosti Jaguar Land Rover v hodnote 1,4 miliardy eur bude popredným slovenským centrom pre hliníkové technológie a inžinierske odborné znalosti. Nitriansky závod bude vyrábať celý rad nových hliníkových vozidiel Jaguar Land Rover. Prvé vozidlo, ktoré sa začne vyrábať koncom roka 2018 bude Land Rover Discovery.

Informácie k aktuálne vypísaným pracovným miestam, vrátanie žiadosti o zamestnanie, nájdete na: http://www.profesia.sk/praca/jaguar-land-rover/C204862

Fotogaléria

Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra Jaguar Land Rover Nitra


Video




Zdroj: Jaguar Land Rover Slovakia