Mestský kúpeľ je z dôvodu rekonštrukcie uzatvorený od 17. júna 2019. Zlý stav kúpeľa sa prejavil v marci tohto roka kedy prasklo potrubie. Mesto Nitra avizuje otvorenie na 8. októbra.


Aké sú zmeny?

Rekonštrukcia oboch bazénov - detského i plaveckého - sa realizovala najmä z dôvodu havarijného a nevyhovujúceho stavu rozvodov vody a prasknutého potrubia. Okrem systému napájania vody sú pri bazénoch protišmykové výstupy, bazény majú novú fóliu a nerezové žľaby.

Nový je aj sací a výtlačný systém, ktorý by mal zlepšiť cirkuláciu vody a s tým súvisiacu kvalitu jej úpravy.

Pokračovať sa bude aj v ďalších investíciách. „Chceme ešte viac zlepšiť komfort, plánujeme rekonštrukciu nielen v saune, ale aj v sprchách a WC priestoroch,“ uviedol viceprimátor Daniel Balko.

Majitelia permanentiek, ktorí si ich nemohli kvôli rekonštrukcii vyčerpať v termíne, si ich budú môcť uplatniť za pôvodné ceny bez termínového obmedzenia – permanentky tak nikomu neprepadnú.

Kúpeľ bol mimo prevádzky aj v minulom roku. Od augusta do októbra prebiehali práce na rekonštrukcii obvodového plášťa bazénovej haly a zateplení budovy. Na rekonštrukciu kúpeľa bolo vyčlenených 200-tisíc eur, rekonštrukčné práce boli vysúťažené za 161 725,50 €. Táto suma je už aj s DPH. Zmluva bola podpísaná 10. júna. Predmetom zákazky je realizácia stavebných prác na rekonštrukcii plaveckého a detského bazéna v mestskom kúpeli na základe obhliadky z 10. apríla.



Zdroj: Mesto Nitra