Cestujúci na linke Nitra – Praha majú od dnes možnosť kúpiť si cestovné lístky na vlakové spoje, ktoré budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku platného od nedele 10. decembra. Vlakové spoje na jedinom priamom železničnom spojení Nitry a miest na strednom Považí s Českou republikou zároveň na trase z Prahy do Nitry výrazne zrýchlia.

„Vlakovú linku Nitra – Praha prevádzkuje ARRIVA už rok a chceme ju aj naďalej rozvíjať. Doterajšia prevádzka ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. Teší nás, že na trati z Prahy do Nitry budú naši cestujúci od decembra cestovať vlakmi za výrazne kratší čas,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Najväčšia časová úspora vznikne v prípade popoludňajšieho vlaku z Prahy do Nitry s odjazdom o 14:19. Ten jazdí každý deň, podľa nového cestovného poriadku bude mať odjazd o 14:30 a do Nitry príde o 23 minút rýchlejšie, ako doposiaľ.

Piatkový a sobotňajší raňajší expres z Prahy do Nitry s odjazdom o 8:19 pôjde podľa nového cestovného poriadku až o 8:30 a v Nitre bude o 17 minút skôr, ako dnes. Od 10. decembra zároveň nebudú ARRIVA expresy zastavovať v Kolíne.

Ceny cestovných lístkov v českých korunách zostávajú i naďalej rovnaké. Základné cestovné v eurách je na základe aktuálneho menového kurzu upravované raz za mesiac. Cestovné z Nitry do Prahy stojí aktuálne 17,58 eur a z Nitry do Trenčína 4,88 eur. „Vzhľadom na veľký záujem cestujúcich nasadíme na linke Nitra – Praha dvojité, v niektorých prípadoch dokonca i trojité súpravy,“ doplnil L. Ivan.

Vlak Nitra - Praha, cestovný poriadok Vlak Praha - Nitra, cestovný poriadok



Zdroj: Arriva