Vďaka postupnému uvoľňovaniu opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu sa na Slovensku v júni obnoví vyučovanie a rodičia sa budú môcť vrátiť do práce. Od 1. júna sa deti v predškolskom veku vrátia do predškolských zariadení a žiaci 1. až 5. ročníka do základných škôl. ARRIVA prináša pre cestujúcich zmeny aj v prevádzke autobusových liniek.

Od 1. júna 2020 pristúpili objednávatelia verejnej dopravy k zmene dopravných režimov. Prímestské linky v Nitrianskom samosprávnom kraji, ako aj mestská hromadná doprava v Topoľčanoch a Zlatých Moravciach, premávajú ako počas školského vyučovania. Linky mestskej hromadnej dopravy v Nitre budú premávať ako v pracovný deň počas školských prázdnin, v cestovnom poriadku na zastávkach sú odchody uvedené v strednom stĺpci.

S postupným uvoľňovaním opatrení a nástupom detí do školských a predškolských zariadení i zamestnancov do zamestnaní je predpoklad zvýšenej koncentrácie ľudí aj v prostriedkoch verejnej dopravy, preto je nevyhnutné nepoľaviť v dodržiavaní bezpečnostných opatrení a aj naďalej nosiť rúška, prípadne rukavice. Chránime tým seba aj svojich blízkych.

„Veľké poďakovanie patrí našim kolegom – vodičom autobusov, ako aj všetkým zamestnancom, ktorí v súčasnej situácii zabezpečujú chod verejnej autobusovej dopravy. Podobne ako ďalšie povolania v prvej línii, aj oni sú v permanentnej službe verejnosti. Ďakujeme aj našim cestujúcim, že v čase prijímania zmien a opatrení, dodržiavali a stále dodržiavajú nariadenia v súlade s opatreniami vlády a úradu verejného zdravotníctva tak, aby boli naši cestujúci i kolegovia v bezpečí, vážime si disciplinovanosť všetkých pri zvládaní novej situácie“, povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Informácie o cestovných poriadkoch, vystavení a dobití čipovej karty, poskytovaných službách poskytujú cestujúcim Zákaznícke centrá. Otváracia doba zákazníckeho centra v Nitre na Tržnici (Štúrova 7) je od pondelka do piatka v čase od 9:00 do 17:00. Zákaznícke centrum a čakáreň na autobusovej stanici je do odvolania zatvorené.

Všetky aktuálne informácie získajú záujemcovia na webe ARRIVA Nitra i prostredníctvom linky zákazníckej podpory na čísle +421 915 733 733, a to každý deň vrátane víkendov a sviatkov od 8.00 do 20.00 hod.



Zdroj: Arriva