Obľúbená linka C35 je k dispozícii cyklistom v meste Nitra už jedenásty rok. Tento rok začína svoju sezónu 2. apríla, počas víkendov a sviatkov bude zabezpečovať dopravu pre cestujúcich s možnosťou prepravy bicykla. Linka spájajúca mestské časti Klokočina a Chrenová s centrom Nitry, Mestským parkom a vybranými spojmi aj dominantou Nitry – Zoborom, bude tento rok premávať do 17. októbra. Cena cestovného lístka cyklobusu je rovnaká ako cena lístka na mestskú dopravu, pričom za prepravu bicykla cestujúci neplatí.

„Teší nás, že aj tento rok bude obľúbená linka cyklobusu v Nitre slúžiť cestujúcim a cyklistom. Cyklobus sa stal stabilným dopravným prostriedkom nielen pre cyklistickú verejnosť. Podporuje možnosti trávenia voľného času v prírode prepravou zo sídlisk k Mestskému parku i možnou návštevou turisticky vyhľadávaného Zobora. V Nitre je výrazne zastúpená komunita cyklistov, ktorí majú od 1. apríla k dispozícii aj plne funkčný systém zdieľaných bicyklov arriva bike,” povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Sezóna cyklobusu v Nitre každoročne začína na jar a pokračuje až do jesene. Nadšencom cyklistiky a nitrianskej cyklokomunite je k dispozícii počas víkendov a sviatkov už od roku 2011. Linku C35 zabezpečuje špeciálne upravený autobus prispôsobený na prepravu bicyklov. V interiéri sa nachádza časť určená pre cestujúcich s kapacitou 16 miest na sedenie a 10 miest na státie. Zadná časť autobusu je prispôsobená na bezpečnú prepravu až 25 bicyklov. Cestovanie cyklobusom je umožnené aj cestujúcim bez bicykla. Za prepravu bicykla cestujúci v cyklobuse neplatí, cena cestovného lístka je rovnaká ako cena lístka mestskej hromadnej dopravy.

Cestovný poriadok linky C35 ARRIVA v Nitre nájdu záujemcovia na webovej stránke.

Naďalej je nevyhnutné v prostriedkoch verejnej dopravy dodržiavať bezpečnostné opatrenia a v autobuse nosiť respirátor, ak je to možné, dodržiavať odstupy a nosiť rukavice. Je to v záujme bezpečia cestujúcich, ale aj ochrany vodičov, ktorí každodenne zabezpečujú verejnú dopravu a denne vozia desiatky cestujúcich. Pri úhrade cestovného je odporúčané využiť platbu čipovou dopravnou kartou, ktorá nielen skráti čas pri nastupovaní do autobusu, ale zároveň predstavuje bezpečný spôsob úhrady bez nutnosti manipulácie s hotovosťou.

Cyklobus Nitra



Zdroj: Arriva