ARRIVA spúšťa už od 1. apríla populárnu službu bikesharingu v Nitre. Pre nejedného obyvateľa mesta sa tak začína cyklistická sezóna tohto roku – trvať bude v závislosti od počasia až do 30. novembra. Okrem viacerých noviniek ponúkne záujemcom nové virtuálne stanovištia či zvýhodnené predplatné na celý rok.

Spoločnosť ARRIVA sa tento rok rozhodla spustiť plne funkčný systém zdieľaných bicyklov z vlastnej iniciatívy, vďaka čomu ho obyvatelia a návštevníci mesta môžu využívať už od Veľkej noci. Rozhodla sa tak spraviť aj napriek pandémii koronavírusu, aby obyvateľom umožnila vykonávať zdraviu prospešné športové aktivity v prírode, na čerstvom vzduchu – v súlade s platnými protipandemickými nariadeniami. Prináša aj viacero noviniek. „V záujme zabezpečenia väčšieho pokrytia mesta rozširujeme od novej sezóny počet stanovíšť – k pôvodným siedmim pribudlo päť nových virtuálnych stanovíšť. Tie sa nachádzajú pri obchodných centrách OC MAX a OC Galéria Tesco, vybraných budovách univerzity UKF – pri ŠD Zobor a na Kraskovej 1 – i v mestskej časti Horné Krškany – Soda park. Plánujeme tiež pridať staničky na sídliskách Klokočina a Chrenová. Novinkou je aj modernejšia aplikácia s názvom nextbike. Okrem toho sme aktualizovali tarify a vďaka spolupráci s partnermi poskytneme užívateľom ďalšie zaujímavé výhody. Tí, ktorí si ročné predplatné zakúpia do konca apríla, získajú 20 %-nú zľavu z ceny predplatného a počas celého roka tak budú môcť v rámci predplatného jazdiť za bezkonkurenčnú cenu 20 eur,“ uviedla Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Nové virtuálne stanovištia sú tvorené GPS okruhom, v ktorom je možné vypožičiavať a odovzdávať zdieľané bicykle. Namiesto označníka a stojanov na bicykle bude užívateľov o presnom umiestnení stanovišťa informovať aplikácia, ale aj značenie bieleho loga arriva bike na spevnených plochách príslušných miest. Mapa systému arriva bike je aktualizovaná o nové výpožičné miesta a implementovaná do užívateľskej aplikácie. Zároveň ju záujemcovia nájdu aj na webovej stránke arriva.bike.

Okrem zľavy na celoročné predplatné pribudlo viacero zmien v tarife, ktoré užívateľov potešia. Za 30 minút jazdy na arriva bike je bežnému užívateľovi účtovaná suma 0,50 eur. Novinkou je však mesačné predplatné za 5 eur, v rámci ktorého je možné jazdiť neobmedzené množstvo polhodinových jázd denne. Po odovzdaní bicykla do 30 minút na jednom z oficiálnych stanovíšť si môže užívateľ požičať ďalší bicykel, opäť v cene predplatného. Podobné pravidlo platí aj pri ročnom predplatnom. K nemu zároveň užívatelia získajú bezplatný prístup do PROFI anglického online slovníka LINGEA – vďaka novému partnerovi projektu – až do konca sezóny. Bicykle arriva bike budú môcť od novej sezóny výhodne používať aj držitelia kariet ISIC a ITIC – po verifikácii karty v aplikácii budú môcť jazdiť na arriva bike 15 minút zdarma v rámci jednej výpožičky denne.

Registrácia do systému zdieľaných bicyklov arriva bike tak ešte nikdy nebola jednoduchšia a výhodnejšia. Vytvorenie užívateľského konta je možné na webe arriva.bike alebo cez aplikáciu nextbike. Tým, ktorí sa zaregistrovali už v minulosti stačí, keď si stiahnu aktualizovanú aplikáciu nextbike a prihlásia sa so svojimi prihlasovacími údajmi arriva bike. Vďaka aplikácii nextbike môžu užívatelia využívať zdieľané bicykle nielen v Nitre, ale aj v ďalších 200 mestách, 26 krajinách a na štyroch kontinentoch. Identifikácia registrovaných užívateľov je zároveň možná aj pomocou dopravnej čipovej karty ARRIVA Nitra.

Bikesharing je ekologický, flexibilný, bezpečný a moderný doplnok k verejnej doprave v meste. Zdieľané bicykle sú obľúbeným dopravným prostriedkom na krátke presuny v meste aj v období pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. ARRIVA bude aj v tejto sezóne dbať o pravidelnú dezinfekciu bicyklov a zároveň vyzývať obyvateľov a návštevníkov mesta na ich zodpovedné používanie, s podmienkou dodržiavania bezpečnostných opatrení nosením rúška a rukavíc, resp. pravidelnou dezinfekciou rúk. Obľúbené zdieľané bicykle budú užívateľom k dispozícii od 1. apríla až do konca novembra, v závislosti od počasia.

Komplexné informácie o službe zdieľaných bicyklov, novinkách a tarife nájdu záujemcovia na webe arriva.bike či v aplikácii. Denne od 8:00 do 20:00 h, aj vrátane víkendov a sviatkov, poskytuje informácie o zdieľaných bicykloch tiež linka zákazníckej podpory na telefónnom čísle +421 915 244 244, o informácie je možné žiadať aj e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..



Zdroj: Arriva