Strana HLAS-SD v komunálnych voľbách podporí v Nitre kandidáta na primátora Igora Kršiaka. Uviedli to na spoločnej tlačovej konferencii v pondelok 20.6. na Nitrianskom hrade.

Predseda strany HLAS-SD Pellegrini vo svojom príhovore uviedol, že vníma, že aj v Nitre sa naplno uplatnil syndróm minulých volieb, kedy na zvolenie vo voľbách stačilo bojovať proti niečomu.

„Ľudia dnes v priamom prenose môžu vidieť, aké devastačné účinky má na celý chod štátu, keď sa k vláde dostane skupina amatérov a ľudí, ktorí netušia ako sa má riadiť krajina alebo mesto.“

Pellegrini kritizoval súčasné vedenie mesta, ktoré podľa neho nepreukázalo nejaké zásadné úspechy v riadení mesta. „Budem držať palce Nitranom, aby po štyroch rokoch skúšky, čo dokáže populista a amatér, mali na stoličke primátora schopného človeka.“

Podľa neho sa vracia späť čas, kedy sa primátorských stoličiek majú chytiť ľudia, ktorí naozaj niečo vedia, ktorí už dokázali niečo riadiť, ktorí majú schopnosti a prehľad v samospráve. To sú dôvody, prečo sa strana HLAS-SD rozhodla podporiť v tohtoročných komunálnych voľbách kandidáta Igora Kršiaka.

„Ja pevne verím, že je to človek, ktorý presne vie, čo Nitra potrebuje. Je to človek, ktorý má schopnosti dať Nitre meno a cveng, ktorý si toto mesto zaslúži.“

Cieľom kandidatúry Igora Kršiaka je spájať sa. Je potrebné spájať ľudí, rozumy aj dobré názory. Uvedomuje si, že v meste Nitra žijú ľudia s rôznymi politickými názormi a je potrebné hľadať medzi nimi partnerstvá.
Éra nezávislých kandidátov bola pošpinená a sám nepatrí medzi kandidátov, ktorí sa budú schovávať za nezávislosť a po voľbách si oblečú politické tričko. Igor Kršiak chce ísť cestou partnerstva a to nielen na politickej scéne, chce spájať všetkých, ktorí majú ambíciu pohnúť mesto vpred.

„Nitra nemá byť priestor pre hádky, nezhody a svár, ale miestom, kde sa budú robiť dobré kompromisy a kvalitné rozhodnutia.“

Na besede sa kandidát na primátora vyjadril aj k podpore iných politických strán. Postupne chce predstaviť ďalšie politické subjekty, ktoré mu vyjadrili podporu, chce vytvoriť silnú koalíciu, ktorá spojí rôzne politické presvedčenia. Vylúčil komunikáciu s radikálnymi stranami a so stranou SMER.



Zdroj: Tlačová správa