V sobotu 26. júna sa v Nitre - Šindolke konal 4. ročník paraglidingovej súťaže Zobor Cup 2014. Súťažilo sa v dvoch kategóriách o najpresnejšie pristátie a maximálny čas strávený vo vzduchu.

Tento ročník bolo odštartovaných približne 200 štartov a rovnaký počet pristátí, lietalo sa do výšky 2200 m.n.m. Víťaz vydržal vo viditeľnom priestore Zobor - Šindolka 5 hodín vo vzduchu. Pri presnosti pristátia išlo o dopad do vyznačeného kruhu. V dôsledku množstva pilotov, ktorí pristáli v kruhu, muselo o celkovom treťom mieste rozhodnúť žrebovanie. Podľa slov organizátorov panovala na celej akcii skvelá atmosféra, vyšlo aj počasie. Do súťaže sa registrovalo rekordných 92 pilotov, zvyšných záujemcov už nebolo možné registrovať z kapacitných dôvodov.

V médiách sa písalo o nehode, ktorá sa stala počasť súťaže. Na mieste bol okamžite profesionálny zdravotný tím a pilot nemá žiadne vážne poranenia.

Z 92 registrovaných účastníkov boli 4 ženy a jeden zahraničný účastník z Nemecka.


Zobor Cup 2014 Nitra

Výsledky súťaže presnosť pristátia:

1. Tomáš Tima (0; 5.0 m)
2. Rasťo Srnánek (0; 7.13m)
3. Michal Šlachta (0; – )

Adeptov na tretie miesto sme mali 3, ale cenu sme mali len pre jedného takže sme vylosovali tretie miesto a tým je Mišo Šlachta. Ďalší dvaja uchádzači o tretie miesto boli: Patrik Mikula (0; –) a Roman Vavro (0; –)

Výdrž vo vzduchu – viditeľný priestor Zobor – Šindolka:

1. Patrik Mikula 5h
2. Cyprián Koreň 3,56 H
3. Miro Rvozan 2,44 h

Počet štartov (odhadom) 200.


Fotogaléria


Zdroj: Usporiadateľ