Ani tento rok nemohlo mesto Nitra chýbať na zozname miest, ktoré sa zapojili do akcie s názvom Noc kostolov. Do tohto ročníka sa na území mesta Nitry a jeho okolí zapojil rekordný počet kostolov. Bolo ich spolu až 19, čo predstavovalo takmer polovicu zo všetkých prihlásených kostolo na Slovensku. Pre návštevníkov sa tak otvorili priestory, ktoré sú inak pred ich zrakom ukryté (Kostol sv. Michala Archanjela - Drážovce, krypty pod Františkánskym kostol sv. Petra a Pavla, zvonica v kostole Reformovanej kresťanskej cirkvi, krypta pod kostolom Nanebovzatia Panny Márie - Kalvária)

Súčasťou celej akcie bola aj súťaž. V každom kostole ste si mali možnosť nechať opečiatkovať zlosovací lístok, po návšteve minimálne troch kostolov sa tento lístok vyplnil a vhodil do urny. V mnohých kostoloch bol pre návštevníkov pripravený aj zaujímavý sprievodný program, či už išlo o prehliadku Misijného múzea, rôzne koncerty, mimoriadne sväté omše, besedy, alebo prehliadky kostolov so sprievodcami.

Kostoly, ktoré sa zapojili: Filiálny kostol sv. Urbana (Čermáň), Farský kostol sv. Ondreja (Dolné Krškany), Kostol sv. Františka Xaverského (Drážovce), Kostol sv. Michala Archanjela (Drážovce), Kostol Narodenia Panny Márie (Horné Krškany), Kostol sv. Petra a Pavla (Janíkovce), Evanjelický kostol Ducha svätého, Františkánsky kostol sv. Petra a Pavla, Katedrálny chrám – Bazilika sv. Emeráma, Nitriansky hrad, Kostol sv. Gorazda, Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Kalvária), Kostol Navštívenia Panny Márie, Kostol Reformovanej kresťanskej cirkvi, Kostol sv. Martina, Kostol sv. Urbana, Piaristický kostol sv. Ladislava, Starokatolícka kaplnka sv. Gorazda, Gréckokatolícky chrám sv. Štefana, kráľa, Filiálny kostol Nanebovzatia Panny Márie (Párovské háje).


Katedrálny chrám – Bazilika sv. Emeráma, Nitriansky hrad



Kostol sv. Michala Archanjela



Františkánsky kostol sv. Petra a Pavla



Kostol Reformovanej kresťanskej cirkvi



Kostol Nanebovzatia Panny Márie



Evanjelický kostol Ducha svätého



Kostol sv. Gorazda



Kostol Navštívenia Panny Márie




Zdroj: Nitralive.sk