Iniciatívu Hudobného centra podporila aj Nitra a spolu s Tralaškolou, Fotogalériou Trafačka, Gio Caffe, Irish Pubom, Libressom Pod Vŕškom a Wine Barom sa zapojili do tretieho ročníka Noci hudby, ktorá sa pravidelne koná, vždy tretí júnový piatok, čo v aktuálnom roku vychádza na 20. júna. Počas dňa zaznie hudba všetkých žánrov, a to v podaní nielen profesionálnych telies, ale aj amatérskych hudobníkov, súborov, či skupín.

Celodenná „oslava hudby“ je inšpirovaná medzinárodne akceptovaným Sviatkom hudby – Fête de la misique, ktorý v roku 1982 vyhlásilo Ministerstvo kultúry a komunikácie Francúzskej republiky. Zámerom je, aby sa počas jedného dňa hudba všetkých žánrov a v rôznych podobách či interpretáciách dostala do slovenských miest, a aby znela nielen v klasických koncertných či divadelných sálach, ale tiež na netradičných miestach spojených či už s históriu daného mesta alebo s jeho každodenným životom, ako napr. námestia, nádvoria, ulice, parky či kaviarne.

Program

"JAZZY" - Gio Caffe 12:30 hod.
Irish Pub 17:00 hod.
DECENT - Trafačka 15:00 hod.
ADAM SVITAČ, CINDY STEHLOVÁ - Trafačka 16:15 hod.
KOMORNÉ ŠTUDENTSKÉ TRIO - Libresso 18:45 hod.
KRISTÍNA PRABLESKOVÁ JAZZ TRIO - Libresso 20:00 hod.
SAMUEL KŠIŇAN - Trafačka 20:15 hod.
JÚLIUS FUJAK - Trafačka 21:00 hod.
LA BON - Trafačka 21:45 hod.
ZUZANA KRÁĽOVÁ, KAROL KOMPAS - Trafačka 22:45 hod.

Hudba sa prebúdza v noci a prebudí sa 20.júna aj v Nitre. Srdečne pozývame na pestré hudobné podujatia do vybraných prevádzok na Kupeckej ulici a do Fotogalérie Trafačka.


Noc hudby Nitra 2014
Noc hudby Nitra 2014


Zdroj: TS Trafačka