Lokalita: Tr.A.Hlinku, medzi areálom SPU a sídliskom Chrenová
Rok založenia: 1.1.1982
Rozloha: 21,2 ha
Zbierkový fond: 3765 taxónov a 1000 kultivarov (taxón alebo taxonomická jednotka = skupina konkrétnych organizmov, ktoré majú niečo spoločné a tým sa líšia od ostatných taxónov)
Vstup: viď mapa, v smere od Centro Nitra/ŠD A.Bernoláka, druhý vstup od budovy AgroBioTech, tretí od bytových domov Agria
Vstupné: zadarmo
Otváracie hodiny: 1. marec až 31. október = pondelok až piatok 7:30 do 18:00 hod, víkendy a sviatky od 9 do 18:00 hod., 1. november až 28. február = 7:30 do 15:00 hod., víkendy a sviatky od 9 do 15:00 hod.
Parkovanie: Akademická popri ceste, zadarmo
Upozornenie: zákaz vstupu so psom


Botanická záhrada v Nitre je pomerne neobjaveným miestom v Nitre v porovnaní napríklad s parkom na Sihoti. Kto hľadá ticho, posedenie v zajatí zelene v ináč rušnom meste, je na správnej adrese.

"Botanická záhrada SPU je na základe zmluvy č. 605/2005/SPU riešiteľským pracoviskom úlohy Národného programu ochrany genetických zdrojov rastlín, na ktoré sa vzťahuje zákon 215/2001 Z.z. o ochrane genetických zdrojov pre výživu a poľnohospodárstvo", píše sa na webstránke bz.uniag.sk, kde nájdete kompletné informácie. Založená bola v roku 1982 a slúži ako vedecko - pedagogickým pracoviskom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Okrem vedecko-výskumnej úlohy plní aj výchovnú úlohu. Funkčne sa skladá z parku, škôlky, sadu, skleníkov, vivária a administratívnej budovy, tieto netvoria jeden celok.

Čo všetko nájdeme v Botanickej záhrade?

🌵 tropické a subtropické rastliny, sukulenty a kaktusy, bambus
🌲 dreviny
🌼 flóra mierneho pásma
🌹 rozárium / ruže
🌿 mix iných rastlín a kvetov
🐐 zvieratá vo výbehu - Muflón lesný, Daniel škvrnitý
🐟 jazierko
🛝 hojdačku
🏗️ vo výstavbe je skleník a permakultúrna záhrada

Mapa

Botanická záhrada SPU v Nitre

Fotogaléria

Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre Botanická záhrada SPU v Nitre



Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk, web Botanická záhrada SPU