Chateau Malanta – je malé rodinné vinárstvo bratov Petra a Jozefa Czakových z malebnej obce pod Zoborom, Nitrianskych Hrnčiaroviec, ktorá patrí do Nitrianskej vinohradníckej oblasti.

Za zrodom vinárstva sa ukrýva dlhá rodinná tradícia, no predovšetkým starý otec, ktorý súrodencov viedol k pestovaniu viniča, výrobe vína a k vinárstvu. Ako vravieval: „...víno je vlastne slnko ukryté vo fľaši“. V súčasnosti sa vlastné vinice rozprestierajú na rozlohe asi 1 ha, no nepokryjú množstvom hrozna našu potrebu na samotnú výrobu vína, a preto hrozno starostlivo vyberáme a nakupujeme len z oblastí, ktoré majú vhodné podmienky na jeho pestovanie a ktoré vínu dodávajú špecifické vlastnosti daného regiónu.

Víno dorábame výlučne z hrozna pestovaného na Slovensku!

Odrodová skladba vín je široká: Tramín Červený, Chardonnay, Sauvignon, Frankovka Modrá, Alibernet ... je to najčastejšie, s čím sa môžete vo vinárstve stretnúť. Snažíme sa dosiahnuť maximum , pretože kvalitné víno sa dá vyrobiť len z kvalitného hrozna.

FB stránka Chateau Malanta


Súťaž o kartón vína prebieha dňa 27.8.2020 od 8:00 hod. na našej FB stránke Nitralive.sk

VÝHERCOM sa stáva: Silvia Cerna. GRATULUJEME. Prosíme aby nás kontaktovala na FB, alebo na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Detaily súťaže v tomto článku.

* Facebook nemá voči súťažiacim žiadne záväzky. Súťaž nie je žiadnym spôsobom sponzorovaná, odobrená, spravovaná, ani nijako inak spojená s Facebookom.