Aby nechty po odstránení gél laku zostali pevné a zdravé ako predtým, treba dodržať správny postup

Gélový lak sa nedá odtrhnúť, keď sa objavia „vrecká“: polymérová vrstva sa odstráni aj s časticami prírodných nechtov.

Bez zručností nemôžete povlak odstrániť pilníkom alebo pomocou frézy. Vtedy je riziko odbrúsenia nechtu príliš veľké.

Prostriedky používané pri procedúre by mali byť jemné: dlhodobý kontakt s prstami slabo čistených acetátov môže spôsobiť dermatitídu a alergie

 Ako správne odstrániť gélový lak: materiály a nástroje

Samotný postup je jednoduchý, naozaj si s ním poradí aj začiatočník. No s nákupom potrebných materiálov pomôže európsky výrobca prípravkov pre nechtovú službu NeoNail.

Budete potrebovať:

  • mäkkú kvapalinu šetrnú k pokožke na rozpúšťanie gél laku https://makeup.sk/categorys/150141/
  •   oranžové tyčinky alebo zatláčadlo
  • listy fólie s už nalepenou špongiou

Výrobky na manikúru sa oplatí kupovať vopred. Po odstránení gélového laku bude potrebné dať nechty do poriadku: znova zakryť alebo urobiť manikúru a nechať ich v ich prirodzenej forme. Budete potrebovať:

odstraňovač kutikuly

brúsku a leštičku

kutikulový olej 

Pedikúra

Odstránenie gélového laku: návod krok za krokom

Gélové laky rôznych značiek sa správajú individuálne: vysokokvalitné NeoNail sa ľahko rozpúšťajú. Pri použití jemnej tekutiny NeoNail bude odstránenie gél laku rýchle a šetrné.

Technika nanášania:

Odstráňte hornú vrstvu mäkkou brúskou, čo umožní kvapaline rýchlo vsiaknuť do povlaku a rozbiť ho zvnútra. Na špongiu nakvapkajte tekutinu na rozpustenie gélového laku: mala by byť dobre nasýtená. Naneste na nechty a zabaľte pásikom fólie. 

Postup zopakujte na všetkých 10 nechtoch a počkajte 15 minút. Dôležité: fóliu odstráňte iba bezprostredne pred odstránením gélového laku, štruktúra totiž začne opäť tvrdnúť, keď je vystavená vzduchu.

Z prsta rýchlo stiahnite „čiapku“ fólie a nasiaknutý gél lak odstráňte tyčinkou alebo zatláčadlom. Ak povlak neodišiel, okamžite ho znova zabaľte (pre niektoré ázijské značky je tento postup nutný). Kvalitný výrobok nebude vyžadovať opätovné balenie, takže nedôjde k popáleniu pokožky prstov a nechtového lôžka.

Ak plánujete znova použiť gélový lak, potom sa leštenie nevykoná. Tento postup a materiály NeoNail vám umožňujú pestovať naozaj pevné a krásne prírodné nechty.