NITRA 12. januára (SITA) – Miera evidovanej nezamestnanosti v Nitra sa zatiaľ drží na úrovni roka 2009. Posledné údaje má nitriansky úrad práce ku koncu novembra 2010, kedy nezamestnanosť dosiahla 7,34 percenta. Bez práce bolo 6 718 ľudí. V novembri 2009 bola 7,24-percentná. V Zlatých Moravciach dosiahla nezamestnanosť vlani v novembri 10,26 percenta, rok predtým bola o niečo vyššia – 11,51 percenta. Posledné hromadné prepúšťanie bolo v Nitre v októbri, nahlásila ho firma, ktorá sa zaoberá prepravou a skladovaním.

Letecký pohľad na závod Sony v Nitre

Závod Sony v Nitre letecký pohľad

„Prvé dva-tri mesiace v roku býva nárast počtu uchádzačov o prácu, potom sa to začne znižovať vzhľadom na sezónne práce a práce v stavebníctve,“ povedal pre agentúru SITA riaditeľ Odboru služieb zamestnanosti na úrade práce v Nitre Igor Vavrík. V médiách sa objavila informácia, že tento rok chce Foxconn, ktorý kúpil fabriku Sony v Nitre, zvýšiť zamestnanosť z 3 000 na 3 900 ľudí. Výroba televízorov by mala vzrásť o 50 percent. „Takúto informáciu nám Foxconn neohlasoval, oni to väčšinou riešia cestou pracovných agentúr,“ reagoval Vavrík.

„Prvé dva-tri mesiace v roku býva nárast počtu uchádzačov o prácu, potom sa to začne znižovať vzhľadom na sezónne práce a práce v stavebníctve,“ povedal pre agentúru SITA riaditeľ Odboru služieb zamestnanosti na úrade práce v Nitre Igor Vavrík.



Zdroj: (SITA, mp;mt), 201101120270, fotografie Nitralive.sk