Mesto Nitra získalo nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu v rámci opatrenia 3.2 Podpora a rozvoj infraštruktúry cestovného ruchu vo výške 180.500 eur. Jeho hlavným cieľom je posilnenie kultúrneho potenciálu nitrianskeho regiónu a rozvoja cestovného ruchu neinvestičnými aktivitami. Využívanie príspevku je podmienené vytváraním partnerstva so subjektmi cestovného ruchu.

Mesto Nitra tak v najbližších troch rokoch môže čerpať spomínané prostriedky na propagačné materiály a publikáciu o meste, prezentačné DVD, na úpravu internetových portálov so zreteľom na hendikepovaných turistov či strategický rozvojový dokument – koncepciu rozvoja cestovného ruchu, ktorý Nitra nepochybne potrebuje. V rámci tej istej výzvy získal dotáciu 190.000 eur aj Nitriansky samosprávny kraj na propagáciu a marketing cestovného ruchu regiónu. Spojenie síl a aktivít je predzvesťou väčšieho prílevu turistov do regiónu, ktoré pýši nielen najstaršou históriou, ale aj dobrým vínom, slnkom a termálnymi vodami.

Projekt Mesto Nitra podalo prostredníctvom sprostredkovateľského orgánu, prostredníctvom Nitrianskeho samosprávneho kraja na vtedajšie Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR ešte v máji minulého roka. Niekoľko mesačné zdržanie, spôsobené jednak prechodom kompetencií na Ministerstvo pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja SR a tiež ministerským auditom o využiteľnosti financií eurofondov v rezorte, však neukráti ani naše mesto o potrebné financie do oblasti turizmu, ktoré aspoň na krátke obdobie vykryjú súčasný výpadok v mestskej pokladnici.

Na čo sa použijú peniaze?

  • propagačné materiály a publikácie o meste
  • prezentačné DVD
  • úprava portálov so zreteľom na hendikepovaných turistov
  • strategický rozvojový dokument - koncepcia rozvoja CR

Komentár Nitralive.sk

Za sumu 180 500 eur je možné propagovať mesto v ďaleko väčšom rozmere ako sú DVDčka a úprava mestských portálov. Ako to už ale na Slovensku chodí, všetko sa nakupuje a dáva zhotoviť za premrštené sumy. Zaujímalo by nás, na čo presne mesto použije financie. Požiadame preto mesto Nitra o vyjadrenie sa k veci a o zverejnenie údajov.

Váš názor nás zaujíma, vyjadrite sa v DISKUSII pod článkom!

Zdroj: Mesto Nitra - Mestský úrad, fotografia na titulke Nitralive.sk