16:00: Prvý Gorila protest v Nitre sa práve začal. Svätoplukovo námestie sa pomaly zaplnilo občanmi. Na poriadok dozerala polícia.

17:29: Po niekoľkých vystúpenia a príhovoroch občanov organizátor Samuel Búš avizuje ukončenie protestu z dôvodu mrazivej teploty. Ľudia si berú nálepky, informujú sa o ďalaších aktivitách a postupne sa rozchádzajú.

Budeme radi ak vyjadríte svoj názor v diskusii pod článkom.

Komentár od čitateľa

Okrem zimy, s ktorou sa snažili usporiadatelia bojovať čajom, ktorý rozdávali, tak asi nečakali ani takú účasť, pretože začiatok bol viac ako rozpačitý. Neskôr zazneli názory viacerých ľudí, mimo iných aj primátora Zlatých Moraviec, ktorý bol častovaný výrazom "rasista", bývalý šéf Nitrianskej VPN, a politológ (mená som si žiaľ nezapamätal, hádam napíšu druhí). Zaznela hymna na gajdách, pesnička so španielskou gitarou a nakoniec pesnička s klávesami. Politikov protestujúci poslali do basy, tí vulgárnejší aj inam a žiadali odloženie volieb na jeseň, zmenu ústavy a voľbu poslancov bez straníckej príslušnosti. V médiách sa objavili záznamy z viacerých miest, žiaľ z Nitry sa nevyskytli (aspoň nie zatiaľ). Keďže mám ďalšie povinnosti, nemohol som ostať až dokonca a nemám ani čas napísať podrobnejšie priebeh protestu, takže dúfam, že ma neskôr doplnia ďalší.



Pošlite nám fotografie a my ich uverejníme! Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Protest Gorila - Nitra - skupina na FB

Protest Gorila II. Bratislava - skupina na FB

Informácie o spise Gorila nájdete TU

Fotogaléria 1

Fotogaléria 2

Fotogaléria 3

Fotogaléria 4 - Erik Stráňai

Video



Zdroj: Nitralive.sk, foto MK, AS, PL