Mladí nitrianski filantropi (MNF) vymysleli pre svojich rovesníkov kreatívnu a v týchto dňoch aktuálnu súťaž v stavaní snehuliakov. Súťaže sa zúčastnilo 5 tímov a ich dielka boli naozaj výnimočné.

19. januára pripravili mladí aktívni dobrovoľníci súťaž v stavaní snehuliakov. „Chceli sme zorganizovať alternatívnu formu zábavy a zároveň sa trochu zviditeľniť medzi rovesníkmi. Cieľom bolo najmä informovať ich o možnosti získať od nás grant na ich nápady a tým ich viesť k dobrovoľníctvu,“ prezradila Mirka Bányiová, členka MNF. Súťaže sa zúčastnilo 5 trojčlenných tímov a víťazom sa stal napokon každý. Všetci účastníci získali konzumáciu v Staromestskej čajovni, ktorá je partnerom filantropov.

Cieľom mladých filantropov je viesť mladých ľudí k dobrovoľníctvu a k filantropii. Už desiaty rok pôsobia aj pri Nitrianskej komunitnej nadácii. Je to skupina mladých dobrovoľníkov, ktorá udeľuje granty na nápady mladých ľudí, radí im v oblasti dobrovoľníctva a šíri osvetu filantropie. Aj tento rok pripravili filantropi vďaka partnerovi Nadácii SPP grantový program, do ktorého sa môžu hlásiť mladí ľudia so svojimi nápadmi.

Fotogaléria


Zdroj: Nitrianska komunitná nadácia