Vážení spoluobčania, aj keď beží už posledný januárový týždeň, napriek tomu mi dovoľte, aby so vám tak v mene kolegov ako aj v mene svojom poďakoval za spoluprácu v roku 2016, a do roku 2017 zaželal pevné zdravie a veľa inšpiratívnych podnetov, aby sme spolu mohli meniť Chrenovú a Janíkovce k lepšiemu. Čas neúprosne beží, a tak už máme za sebou polovicu volebného obdobia, preto využívam tento priestor na zbilancovanie našej práce a zároveň vám chcem predstaviť naše plány do konca tohto volebného obdobia, resp. do konca roku 2018.

Určite najväčším meradlom našej práce je investičná činnosť. Samozrejme, že nemôžeme podliehať žiadnemu sebauspokojeniu, pretože stále je čo opravovať, rekonštruovať alebo budovať nové. Určite nás všetkých potešila rekonštrukcia plochy pri Lipe, vybudovanie parkovísk na uliciach Ľ. Okánika, Nábrežie mládeže, Lomnickej, Kozmonatov, Lesnej a ulici Ždiarskej, ako i súvislá oprava parkoviska a priľahlého chodníka pred Atletickým štadiónom. Rovnako nám všetkým slúžia rekonštruované chodníky na Nábreží mládeže, Lesnej a Dlhej. Dbáme, aby sme postupne pokračovali v úprave bezbariérových priechodov pre chodcov, čoho svedectvom je v minulom roku upravených viacero prechodov na Ďurčanského ul. a Chrenovskej od ul. Vašinovej smerom k obchodným domom.

V tomto roku sa začne z rozpočtu mesta budovať nový Chrenovský cintorín na Levickej ulici, súvislá oprava miestnej komunikácii Ľ. Okánika - aj s vybudovaním chodníka a súvislá oprava križovatky Vašinová - Chrenovský, oprava chodníka pri Lipe, ako aj na ulici Dlhej a Štiavnickej. Na základe PD bude vybudované nové parkovisko na ul. Štiavnickej a dve autobusové výbočiská na Dlhej ulici v Janíkovciach, ktoré určite z pohľadu bezpeč-nosti cestujúcich MAD má veľký význam. Zo združených prostriedkov mesta Nitry a ministerstva školstva bude Materská škola Okružná rozšírená o dve triedy.

Nitra sa v tomto období pripravuje na čerpanie fondov EÚ, čo sa dotkne aj územia našich mestských častí Chrenovú a Janíkovce najmä v súvislosti s budovaním cyklotrás, kde aj v spolupráci s NSK by mala byť vybudovaná cyklotrasa Nitra - Podhájska. Z fondov EÚ by sa mala rekonštruovať aj Materská škola Štiavnická a určite sa budeme uchádzať aj prostredníctvom našich základných škôl o podporu, či už z týchto fondov, alebo z iných mimorozpočtových zdrojov, s cieľom skvalitniť vzdelávací proces. I tento rok sa chceme s vami stretávať, počúvať vaše názory, spolu riešiť vaše problémy, spoluorganizovať rôzne podujatia - so zreteľom na spolupatričnosť a vzájomnú úctu.

Ing. Štefan Štefek, predseda VMČ č.7



Zdroj: Newsletter Mesta Nitry