NITRA 16. apríla (SITA) – Obyvatelia Nitry kritizujú kamennú výzdobu pred Tescom v centre mesta. Radnica ju tam osadila na jeseň minulého roka, výbor mestskej časti Staré mesto ju teraz žiada odstrániť. Výzdoba pozostáva z hranatých košov naplnených kameňmi a veľkých drevených kvetináčov, v ktorých má neskôr vyrásť zeleň. Poslanci poukazujú na to, že s projektom sa nemali možnosť oboznámiť a výsledok bol pre nich rovnakým negatívnym prekvapením ako pre občanov. “Nás potom bombardujú obyvatelia, ktorým sa to nepáči, že čo ste to tam dali, ako to tam vyzerá a ja im musím povedať, že som sa k tomu ani nemal možnosť vyjadriť,” skonštatoval viceprimátor František Baláž, ktorý je zároveň členom výboru mestskej časti Staré mesto.

Primátor Jozef Dvonč už dal vyhotoviť genézu prípravy projektu – kto výzdobu navrhol a kto ju odsúhlasil. Podľa neho by bolo dobré počkať, ako bude priestor vyzerať so zeleňou, ktorá tam momentálne chýba. „Pokiaľ by to skutočne prekážalo nejakému veľkému počtu ľudí, tak si myslím, že nie je problém tie kamene použiť niekde inde,” dodal Dvonč.

Takýto chodník je všade naokolo kamennej výzdoby- hanba!



Nová výzdoba nahradila starú, ktorá už bola v zlom stave. Lavičky boli rozpadnuté, pri odpadkových košoch sa pohybovali potkany. Jej cieľom je oddeliť zónu pre peších pred obchodných domom Tesco od frekventovanej a prašnej cesty.

Komentár NitraLive!: Opäť raz vyhodené peniaze daňových poplatníkov. Ako môže mesto uvoľniť peniaze na niečo čo nebolo schválené a k čomu sa poslanci nemali možnosť vyjadriť? Kto to vlastne dovolil? Poslanci platení z našich daní si nemôžu predsa dovoliť povedať, že nemali možnosť sa vyjadriť. Sme veľmi zvedaví na výsledky šetrenia pána primátora. Projekt sa mal lepšie pemyslieť a vhodné by bolo osadiť tam stromy. A zasa raz musíme smutne skonštatovať, že práca bola odfláknutá- okolie tejto novej výzdoby je neupravené- chodník rozbitý, miestami vydutý, inde zasa prepadnuté kanále. Na taký prístup sme si už ale v Nitre zvykli.

Fotogaléria


Zdroj:
(SITA, mp;nr),201004160110, fotografie NitraLive!