NITRA 19. októbra (SITA) – V Nitre by mala vyrásť ďalšia multifunkčná hala. Je jedným zo siedmich investičných zámerov, ktoré by sa mali v meste realizovať v rokoch 2011 až 2014 formou verejno-súkromného partnerstva. Vo forme zámeru ich schválili mestskí poslanci na poslednom zastupiteľstve. Ďalšími investíciami sú dostavba areálu letného kúpaliska, rekonštrukcia námestia s tržnicou na sídlisku Klokočina, dostavba futbalového štadióna, výstavba lanovky na Zobor, Centrum voľného času Domino – Mlyny a výstavba prepojovacej komunikácie Dlhá – Novozámocká.

Mestská športová hala na Klokočine, panoráma interiéru

Mestská športová hala Nitra Klokočina panoráma interiér

Na tieto projekty sa mesto pokúsi nájsť strategických partnerov zo súkromného sektora. „Dali sme schváliť zámer v zastupiteľstve, na základe čoho teraz môžeme vypísať výzvy na spoluinvestorov a tvorbu štúdií realizovateľnosti. V súčasnosti sa pracuje na podmienkach výziev,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA primátor Jozef Dvonč (Smer-SD). V mestskom zastupiteľstve má väčšinu koalícia Smer-SD a KDH.

Takáto jedna multifunkčná hala by sa krajskému mesta Nitra hodila, myslí si primátor.

Multifunkčná hala by mala slúžiť v prvom rade pre ľadový hokej, ale aj pre kultúrne a spoločenské akcie či kongresy. „Takáto jedna multifunkčná hala by sa krajskému mesta Nitra hodila,“ myslí si primátor. Stáť by mala na mieste súčasnej vedľajšej ľadovej plochy v Mestskom parku na Sihoti. „Druhou alternatívou je umiestnenie v oddychovej zóne nového zamýšľaného sídliska Párovské Lúky,“ dodal Dvonč. V Nitre už jedna multifunkčná hala je, od februára 2008 Nitranom slúži Mestská športová hala na sídlisku Klokočina. Mesto do nej investovalo 6,87 milióna eur, jej výstavba sa začala ešte za bývalého primátora Ferdinanda Víteka. Hala slúži pre profesionálnych športovcov, pre verejné športovanie aj na kultúrne podujatia.

Zdroj: (SITA, mp;mt), 201010190309, fotografie Nitralive.sk