KOŠICE 8. apríla (WEBNOVINY) - Hráči HC Košice sa vo svojom štrnástom extraligovom finále pokúsia získať už siedmy titul v najvyššej slovenskej súťaži. Košičania budú hrať o prvenstvo v extralige už siedmy rok po sebe.

Finále hokejovej extraligy v Nitre na veľkoplošnej obrazovke

"Oceliari" pred rokom neobhájili prvenstvo po troch získaných tituloch, keď nestačili na hokejistov Zvolena. Zverenci trénera Antona Tomka začnú finále vyraďovacej časti na domácom ľade v pozícii víťaza základnej časti dlhodobej súťaže a ich súperom bude HK Nitra. Košičania si vo štvrťfinále poradili s Martinom a v semifinále vyradili Piešťany.

Bilancia zápasov finálových súperov je v tejto sezóne mimoriadne vyrovnaná. Obe mužstvá, Košice aj Nitra, v základnej časti vyhrali v domácom prostredí dva zápasy z troch.

Odporúčame aj:

Piešťany skončili, Košice si po roku opäť zahrajú finále Stümpel má na dosah Zlatú korčuľu, môže ho o ňu obrať Tomek Hokejisti Nitry postúpili prvýkrát do finále extraligy


V doterajších sériach uspeli len Košice

"Bude to vyvrcholenie sezóny a ja verím, že divákom na oboch štadiónoch ponúkneme skvelé divadlo. Stretnú sa najlepšie tímy súťaže a to je dobrý predpoklad," cituje portál hokej.sk útočníka Tomáša Marcinka, ktorý sa do zostavy Košíc vrátil po dlhšej pauze zavinenej zranením zo ZOH 2014 v Soči. Dvadsaťpäťročného odchovanca košického hokeja čaká druhé finále v metropole východu.

Šesťnásobný slovenský a dvojnásobný československý šampión HC Košice má v ceste za ďalšou trofejou ambiciózneho súpera. Hráči Nitry doteraz nezískali ani jeden titul a na svojom konte zatiaľ nemali ani finálovú účasť. Eufória z klubového maxima zverencom Antonína Stavjaňu pravdepodobne vliala kvantum energie, čo môže vicemajstrovi narobiť nemalé problémy. Košice a Nitra sa doteraz vo vyraďovacej časti stretli trikrát. Vo všetkých prípadoch boli úspešnejší "oceliari", ktorí dvakrát vo štvrťfinále (2004/2005 a 2010/2011) a raz v semifinále (2012/2013) vyhrali 4:1 na zápasy.

Presilovka Nitry je neskutočná

O tom, že súboje o titul budú v tejto sezóne veľmi tesné, svedčí aj vyrovnanosť v individuálnych štatistikách hráčov jednotlivých mužstiev. Košičania sa musia pripraviť na najlepšiu extraligovú ofenzívu, Nitra v základnej časti strelila 192 gólov - o 18 viac ako Košice.

Aj v play-off dosiahlo družstvo spod Zobora viac presných zásahov - 36 proti košickým 30. "Veľa zápasov Nitry som nevidel. Viem, že v ich sérii sa hral ofenzívny hokej a v Nitre panuje úžasná atmosféra. Potrebujeme hrať v prvom rade čisto. Ich presilovka je naozaj neskutočná. Nemôžeme na nich vyletieť ako Banská Bystrica (proti Nitre hrala v semifinále, pozn.), ktorá z prehnanej snahy kopila fauly," povedal pre hokej.sk obranca Radek Deyl, ďalší z plejády košických odchovancov.

Prvé finálové stretnutie je na programe v stredu 9. apríla o 17.00 h v Košiciach, rovnaké dejisko bude mať aj štvrtkový druhý zápas. Po dvojdňovej pauze sa obaja súperi predstavia v nedeľu 13. a pondelok 14. apríla v Nitre. Prípadný piaty zápas sa uskutoční vo štvrtok 17. apríla v Steel Aréne, šiesty pod Zoborom o ďalšie dva dni neskôr a ak ani potom nebude známy nový majster SR, sezónu ukončia siedmym stretnutím na Veľkonočný pondelok 21. apríla v Košiciach.

Program finálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2013/2014:

HC Košice - HK Nitra 1. zápas - streda 9. apríla o 17.00 h: HC Košice - HK Nitra
2. zápas - štvrtok 10. apríla o 17.00 h: HC Košice - HK Nitra
3. zápas - nedeľa 13. apríla o 17.00 h: HK Nitra - HC Košice
4. zápas - pondelok 14. apríla o 17.00 h: HK Nitra - HC Košice
prípadný 5. zápas - štvrtok 17. apríla o 17.00 h: HC Košice - HK Nitra
prípadný 6. zápas - sobota 19. apríla o 17.00 h: HK Nitra - HC Košice
prípadný 7. zápas - pondelok 21. apríla o 17.00 h: HC Košice - HK Nitra

Zdroj: © SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.