V sobotu 25.8. sa v Nitre prvýkrát na Slovensku hral turnaj ITF v plážovom tenise (kat. G4). Medzinárodný turnaj bol vyvrcholením prvého ročníka majstrovstiev Slovenska, ktoré organizuje klub 1.ABC Nitra pod krídlami Slovenského tenisového zväzu.

V krásnom počasí absolvovalo 12 mužských a 4 ženské dvojice spolu s usporiadajúcim klubom 1.ABC Nitra premiéru ITF turnaja v plážovom tenise na Slovensku.

Víťazmi prvého ročníka Slovak Beachtennis Open sa stali prvé nasadené dvojice: u mužov Česi Lukáš Mrňavý s Pavlom Řádkom a u žien domáce Alena Benčová s Andreou Hradeckou.

Je to tretí rok, čo sa klub 1.ABC Nitra venuje plážovému tenisu. Slovensko je iba treťou krajinou bez mora, kde sa beachtennis hrá, v sezóne 2012 už dokonca ako majstrovstvá SR pod krídlami Slovenského tenisového zväzu. V rebríčku Beachtennis Slovakia je v tomto momente sezóny 2012 zapísaných 9 ženských a 35 mužských mien. V domovskom areáli slovenského beachtenisu, na Nitrianskej pláži, chytá beachtenisové rakety a získava ostrohy čoraz viac amatérov, beachtennis sa onedlho naplno rozvinie aj v Košiciach. Slovensko sa zúčastnilo nedávnych MS v Burgase, naše reprezentantky boli blízko k postupu do druhého kola (mali mečbal), napokon skončili v prvom, ale súťaž útechy medzi 24 vypadnutými dvojicami vyhrali.

Fotogaléria

Zdroj: Michal Ivan, http://www.plazovytenis.sk, foto: Martin Cintula