Nitrianski korfbalisti absolvovali týždňové sústredenie v partnerskom klube A.T.B.S. Antwerpy v Belgicku. Počas pobytu dvojfázovo trénovali, odohrali dva prípravné zápasy, splavovali rieku, zúčastnili sa prehliadky Antwerp, Gentu, ale aj známeho pivovaru. Odohrali celkovo 9 zápasov, v ktorých získavali cenné skúsenosti, ktoré využijú v ťažkých bojoch v slovenskej v maďarskej lige.

V prípravných zápasoch nasadili súperi veľmi tesnú obranu, s ktorou sa Nitrania bežne nestretávajú. Zo začiatku im robila problémy, ale s kvalitnými súpermi odohrali dobré zápasy.

Na prvom turnaji boli ich súpermi dva tímy z kolísky korfbalu – Holandska. Strelecká efektivita týchto družstiev sa výrazne prejavila na výške skóre. Prvú polovicu turnaja Nitra ešte zvládala, ale v druhej časti sa prejavili okrem kvalitných súperov aj únava, úzky káder a vysoké teploty. Druhý turnaj siahali Nitrania na viacero dobrých výsledkov, ale uspieť sa im podarilo až v poslednom zápase proti majstrovi zo Španielska.

Korfbalistov KK SPU Nitra čaká najbližšie 1.9. turnaj v Maďarsku.

Výsledky:

Prípravné zápasy:

KK SPU Nitra - A.T.B.S. (BEL) 10:17

KK SPU Nitra - Riviera (BEL) 4:21

Turnaj v Neerlandii:

KK SPU Nitra - Neerlandia (BEL) 5:11 (3:4)

KK SPU Nitra - Zaamslaag (HOL) 6:22 (5:8)

KK SPU Nitra - Luctor (HOL) 1:17 (1:9)

Turnaj v Appels:

KK SPU Nitra - Boutersem (BEL) 5:8 (2:3)

KK SPU Nitra - Appels A (BEL) 3:16 (1:8)

KK SPU Nitra - Kwik (BEL) 6:13 (3:6)

KK SPU Nitra - Korfbal Vallparadis (ESP) 8:7 (2:1)

KK SPU Nitra: Katka Pekárová a Kevin Anthonis po 10, Andrea Fialová 8, Katka Mináriková a Juraj Hraška po 4, Janka Miklovičová a Robo Sonnenschein po 3, Saša Jamrichová a Tomáš Sonnenschein po 2, Jennifer Verhoveen a Štefan Bleho po 1, Lea Lenická

Tomáš Sonnenschein (hrajúci tréner KK SPU Nitra): "Absolvovali sme náročné sústredenie, počas ktorého sme mali veľa korfbalových aj mimo korfbalových akcií, ktoré utužili kolektív. Mrzí ma, že sa ho nemohlo zúčastniť viac ľudí z nášho klubu. Odohrali sme 9 náročných zápasov a aj napriek tomu, že nie všetky nám vyšli práve najlepšie, patrí môj obdiv a poďakovanie všetkým zúčastneným hráčkam a hráčom. V ťažkých podmienkach, unavení po celom týždni odohrali dva dobré turnaje. Moja veľká vďaka patrí tímu A.T.B.S., ktorého členovia sa o nás vynikajúco starali, pripravili perfektný program a pomohli nám aj v niekoľkých zápasoch. Účasť na turnajoch bola tiež vynikajúcou možnosťou propagácie turnaja v Nitre, viaceré tímy prejavili záujem a verím, že sa nám podarí zorganizovať turnaj na podobnej úrovni ako boli belgické. Najbližšie sa v rámci prípravy na sezónu predstavíme na turnajoch v Budapešti a v Prievidzi."

Fotogaléria


Zdroj: KK SPU Nitra