Postup prác na výstavbe južného obchvatu Nitry v mesiaci február 2011

Zimné počasie vo februári výrazne ovplyvnilo zemné práce pri výstavbe rýchlostnej cesty R1. Naopak, stavba mostov, kanalizácie a sietí spoločnosťou Granvia Construction pokračovala bez obmedzení. Vo februári pracovalo na stavbe viac ako 1000 pracovníkov, vyše 200 dopravných prostriedkov a 170 stavebných strojov.

>>>Tiež si pozrite - Južný obchvat Nitry, 20.2.2011<<<

Teploty pod bodom mrazu a snehová pokrývka na niektorých úsekoch výrazne obmedzili rozsah zemných prác. Zemné práce pri budovaní odpočívadiel naopak pokračovali bez obmedzení vrátane budovania prípojok kanalizácie, vody, telefónnych sietí a prípojky vysokého napätia s kioskovou trafostanicou. Výstavba mostov pokračovala prácami v celom rozsahu činností od spodných stavieb a nosných konštrukcií až po dokončovacie práce. V budove Strediska správy a údržby rýchlostných ciest (SSÚR) pokračovala montáž vonkajších a vnútorných rozvodov sietí, omietok a betonáž podláh.

Postup prác na úseku Nitra, západ - Selenec

>>>FOTOGALÉRIA<<<

Na stavebnom objekte SO 101 - rýchlostnej ceste R1 km 0,000-12,640, ktorý nadväzuje na existujúci úsek R1 pred Nitrou od križovatky Lehota, pokračovali zemné práce na odkope zárezu v km 5,500 – 6,000, svahovanie a zahumusovanie cestného telesa, výstavba kanalizácie a stavebnej časti informačného systému.

Popis

SO 101– Zrealizovaná ochranná vrstva zo štrkodrvy

Popis

SO 101 - Zrealizovaná konštrukčná vrstva zo štrkodrvy v pravom jazdnom páse

Na SO 209 - Most na R1 nad Priemyselnou ulicou v Nitre pokračovali práce na mostovke dilatačného celku č.1. Bolo dokončených 31 lamiel zo 40 na pravom aj ľavom moste. Na dilatačnom celku č.2 stavbári dokončili 6 lamiel na poli 24 a 4 lamely na poli 25. Tiež bol dokončený zárodok na poli 23 a na zárodku poľa 22 sa zahájila montáž debniacich vozíkov.

Popis

SO 209 Most na R1 – realizácia mostovky nad riekou Nitra

>>>Všetko o južnom obchvate Nitry<<<

>>>Diskusiu nájdete v našom Diskusnom fóre<<<

Video



Zdroj: Granvia, fotografie a video Nitralive.sk