Mesto Nitra zrevitalizuje vnútroblok na Tokajskej ulici na sídlisku Diely. Pôjde o plochu 13930,5m². Prístup na riešené územie je z miestnych komunikácií – z Tokajskej, Jarabinovej a Rýnskej ulice.

Návrh počíta s výsadbou 93 stromov, 1155 kríkov, 30 popínavých rastlín a rozšírenie trávnika o 10%. Pribudne 19 lavičiek s operadlom, 2 odpadkové koše a 5 piknikových stolov s lavicami. Výrub stromov: 12, výrub kríkov: 4, rezy stromov: 15, rezy kríkov: 13.

Na projekt získalo mesto viac ako 50-tisíc eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. "Priestor vnútrobloku sa po dokončení predelí na tri zóny – centrálnu s pergolou a lavičkami, oddychovú s piknikovými stolmi a športovú s trávnikom. Súčasťou projektu sú najmä sadové úpravy a obnova existujúcej zelene. A to s cieľom optického rozšírenia priestoru a vytvorenia komplexného celku", píše mesto na svojej webovej stránke. "Sadovnícke práce a výsadba drevín budú stáť 39 817 eur s DPH," skonštatoval nitriansky hovorca Tomáš Holúbek.


Projekt revitalizácie by mal byť dokončený na jeseň

Projekt by mal byť sfinalizovaný ešte v tomto roku, v jesenných mesiacoch. „Práce by mali byť dokončené do štyroch mesiacov od účinnosti podpisu zmluvy,“ konštatuje sa v jednom z ustanovení zmluvy, ktorú v máji podpísal nitriansky primátor Marek Hattas s konateľom firmy landart s.r.o. Richardom Masárom.


Riešené územie

Revitalizácia Tokajská ulica, Nitra


Návrh riešenia revitalizácie

Revitalizácia Tokajská ulica, Nitra


Sadové úpravy

Revitalizácia Tokajská ulica, Nitra


Mobiliár

Revitalizácia Tokajská ulica, Nitra


Komplexný prehľad

Revitalizácia Tokajská ulica, Nitra



Zdroj: Nitralive.sk