Jaguar Land Rover plánuje postupne obnoviť výrobu od 18. mája, pričom medzi prvými budú závody v Nitre, v Solihulle vo Veľkej Británii a v Rakúsku.

V Číne sa zotavujú predaje vozidiel a zákazníci sa vracajú do showroomov. Joint venture závod v Changshu je v prevádzke od polovice februára. Obnovenie výroby v ďalších závodoch potvrdí spoločnosť v závislosti od toho, ako krajiny budú zmierňovať opatrenia ohľadne osobnej vzdialenosti a ako sa vo svete začnú otvárať obchodné prevádzky.

"Zdravie a bezpečnosť našich zamestnancov je našou prioritou. Vytvárame obsiahle pravidlá a pokyny, ktoré budú slúžiť na podporu bezpečného prostredia, keď sa opäť vrátia do práce. Na pracoviskách budú zavedené prísne opatrenia zamerané na dodržiavanie povinnej osobnej vzdialenosti a v súčasnosti sa sústreďujeme aj na ďalšie, aby sme zaistili ochranu našich zamestnancov, keď sa začnú vracať do práce," informovala Miroslava Remenárová, manažérka pre firemné vzťahy.

Podľa jej slov spoločnosť Jaguar Land Rover vynakladá v súčasnej dobe najväčšie možné úsilie, aby podporila svojich zamestnancov a prostredie, v ktorom firma pôsobí. Vysoko tiež oceňujú úsilie všetkých, ktorí pomáhajú v tomto náročnom období ovplyvnenom koronavírusom, najmä zdravotníckych pracovníkov, a Jaguar Land Rover vyjadruje súcit a podporu tým, ktorí sú COVID-19 priamo dotknutí.