Nitrianska automobilka Jaguar Land Rover bude od pondelka 1. júna 2020 vyrábať modely Land Rover Defender a Discovery v dvojzmennej prevádzke. „Jednotlivé tímy od 18. mája v jednozmennej prevádzke opätovne úspešne znovurozbehli výrobu v nových podmienkach ochrany zdravia v súvislosti s preventívnymi opatreniami pred COVD – 19. Pozorne sledujeme vývoj situácie ohľadne pandémie a výrobu rozbiehame postupne, keďže približne dve tretiny showroomov zostávajú vo svete naďalej zatvorené,“ konštatuje manažérka Jaguar Land Rover Slovakia pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová.

Jaguar Land Rover vykonal v Nitre detailné hodnotenie nových rizík v rámci nového bezpečnostného protokolu a zaviedol komplexný súbor opatrení na ochranu zdravia zamestnancov. V závode aj na priľahlých plochách platia prísne hygienické opatrenia, intenzívna dezinfekcia a čistenie vonkajších aj vnútorných priestorov, vrátane výrobných liniek; na povinnosť dodržiavať 2 metrovú vzdialenosť upozorňuje špeciálne značenie v interiéri aj exteriéri. V areáli závodu sú nainštalované termokamery a meranie teploty prebieha aj priamo počas práce. Zmenou prešli aj priestory jedální, kde sú nainštalované priehľadné plastové oddeľovače pri stoloch. Naďalej platí prísna regulácia návštev v závode.

Spoločnosť pripravila pre každého zamestnanca špeciálnu príručku, ktorá ich ešte pred návratom do zamestnania informovala o všetkých nových opatreniach súvisiacich s ochranou zdravia. Všetci pracovníci tiež absolvovali a absolvujú na túto tému sériu školení.