Jaguar Land Rover Slovakia obnovuje od 18. mája výrobu vo svojom nitrianskom závode, kde bude pokračovať výroba vozidiel Land Rover Defender a Land Rover Discovery. Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia dočasne pozastavila výrobu v nitrianskom závode 20. marca. Počas odstávky pracovali v závode len tímy zabezpečujúce launch vozidla Defender a tímy nevyhnutné na zabezpečenie prevádzky závodu.

Po znovuobnovení všetkých technológií bude od 18. mája závod fungovať v jednosmennej prevádzke a nábeh výroby bude prebiehať postupne. „Výroba bude prebiehať podľa prísnych opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti našich zamestnancov. Kvôli pandémii COVID-19 všetci žijeme a pracujeme v bezprecedentných časoch. V tejto náročnej situácii sa sústreďujeme v prvom rade na ochranu zdravia našich zamestnancov, ktorí sa opäť vrátili do práce a vďaka ktorým budeme opäť vyrábať vozidlá pre našich zákazníkov v 127 krajinách,“ uviedol Russell Leslie, prevádzkový riaditeľ nitrianskeho závodu.


Bezpečnostné opatrenia na ochranu zdravia

Jaguar Land Rover v Nitre vykonal detailné hodnotenie nových rizík v rámci nového bezpečnostného protokolu a zaviedol komplexný súbor opatrení na ochranu zdravia zamestnancov. Od začiatku pandémie poskytovala svojim zamestnancom ochranné rúška, ktoré od mája šijú jej zamestnanci v rámci iniciatívy #spolutozvladneme; dosiaľ tak svojpomocne vyrobili už viac ako 8 500 rúšok.

V závode aj v jeho priľahlých plochách zaviedlo vedenie závodu prísne hygienické opatrenia, dezinfekciu a čistenie vonkajších aj vnútorných priestorov, vrátane priestoru výrobných liniek; na povinnosť dodržiavať 2 metrovú vzdialenosť upozorňuje špeciálne značenie v interiéri aj exteriéri. V areáli závodu sú nainštalované termokamery a prebieha meranie teploty aj priamo počas práce. Zmenou prešli aj priestory jedální, kde sú nainštalované priehľadné plastové oddeľovače pri stoloch. Naďalej platí zákaz návštev v závode, ako aj služobných ciest.

Navyše spoločnosť pripravila pre každého zamestnanca špeciálnu príručku, ktorá ich ešte pred návratom do zamestnania informovala o všetkých nových opatreniach súvisiacich s ochranou zdravia. Všetci zamestnanci tiež absolvujú na túto tému sériu školení.



Zdroj: Jaguar Land Rover Slovakia