• Jaguar Land Rover na Slovensku rozširuje portfólio vyrábaných modelov: pribudne nový Land Rover Defender 130, ktorý bude verejnosti oficiálne predstavený 31. mája 2022

• S posilnením portfólia aj s pokračujúcim dopytom po produktoch Jaguar Land Rover súvisí rozvoj zamestnanosti; nitriansky závod vytvorí ďalších 700 nových pracovných miest a od septembra plánuje spustiť tretiu pracovnú zmenu

• Celkovo tak počet zamestnancov závodu na jeseň narastie na 4 500; nové pracovné príležitosti vzniknú na všetkých pracovných úrovniach, od operátorov/ky, cez profesijných expertov, administratívne a inžinierske pozície po vedúcich tímov

Nitriansky závod Jaguar Land Rover aktuálne vyrába pre zákazníkov v 127 krajinách prémiové vozidlá  Land Rover Discovery, Defender 90 a 110 a úžitkový Defender Hard Top. Už 31. mája sa celosvetovo odhalí úplne nový model z rodiny Land Rover, 8-miestny Defender 130, ktorý sa bude taktiež vyrábať v Nitre.

O tejto novinke aj ďalších, ktoré s tým súvisia, sa vyjadril Russell Leslie, výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover Slovakia a šéf závodu v Nitre: „Pokračujúci dopyt po našich produktoch a rozšírenie modelov, ktoré tu budeme vyrábať, vedú k posilneniu nášho tímu. Plánujeme ho zvýšiť o ďalších sedemsto zamestnancov a od septembra by sme tak zahájili trojzmennú prevádzku závodu.“ Celkovo by tak na jeseň v nitrianskom závode malo pracovať 4 500 ľudí.

Hlavná pozornosť sa pri nových pozíciách sústreďuje na miesta vo výrobných prevádzkach, nové pracovné príležitosti vzniknú na všetkých pracovných úrovniach, od operátorov/ky, cez profesijných expertov, administratívne a inžinierske pozície po vedúcich tímov. K náboru prispievajú aj samotní zamestnanci vďaka programu za odporučenie a odmene vo výške 250 eur.

Priemerný mesačný plat operátora/ky výroby začína na úrovni 1 235 eur brutto s praxou a 1 198 – 1 235 eur brutto pre operátora bez praxe. Tvorí ho  základný tarifný plat, kompetenčný príplatok, mesačný výrobný bonus 0-15%, 13. plat a 20 eur príspevok na dopravu. Spomedzi benefitov má vysokú obľubu program voliteľných benefitov v hodnote 300 eur, bezplatná autobusová doprava alebo príspevok 20 eur mesačne na inú dopravu, stravovanie v jedálňach za 1 euro , možnosť ubytovania, 100% hradené zdravotné a úrazové poistenie, príspevok do 3% na doplnkové dôchodkové sporenie, 100 eur na regeneráciu po odpracovaní dvanástich po sebe nepretržitých mesiacov. Dôraz sa kladie na sociálny program, zapájanie zamestnancov do rozhodovania a riadenia naprieč všetkými úrovňami, aj možnosť kariérneho rozvoja. Vďaka vlastnej Tréningovej akadémii a školiacemu tímu dokáže kandidátov kvalitne pripraviť, nemusia mať nevyhnutne prax v automobilovom priemysle. Práca v automobilke je zaujímavá aj pre ženy, ktoré v súčasnosti tvoria tretinu zamestnancov.

Záujemcovia o prácu v nitrianskom závode sa môžu hlásiť napríklad cez formulár na pracajaguarlandrover.sk.

Pracovné príležitosti sú otvorené aj pre všetkých, ktoré spĺňajú kritériá, rovnako aj pre obyvateľov Ukrajiny; Jaguar Land Rover v Nitre od apríla zamestnal niekoľko desiatok zamestnancov z Ukrajiny, ktorí našli v Nitre útočisko a možnosť nového začiatku. Pri zapojení im pomáhajú novovytvorené pozície integračných trénerov.