Po dlhých rokoch stavba na skelete projektu Promenada living park (City park) ožila. Posledné mesiace pribudlo niekoľko žeriavov a iná stavebná technika. Nedávno však práce ustali. Čo je za tým?

Investor plánoval v mesiacoch marec/apríl 2019 prezentovať nové vizualizácie, spustiť kampaň a predaj bytov na internete. Tento zámer priamo súvisí s doriešením cesty pod Zobor, ktorá vedie popri skelete. Podľa mojich informácií sa rieši budúce napojenie - cesta bude slúžiť ako príjazd do parkovacieho domu nákupného centra, tiež pre zásobovanie a rovnako pre verejnosť. Cesta by mala byť jednosmerná, alebo obojsmerná.

Aktuálne teda všetko stojí na uzávierke cesty a doriešení budúcej komunikácie. "Je to zložitá téma, ale kvôli chýbajúcej uzávierke nemôže dodávateľ nastúpiť s plnými kapacitami. Situáciu riešime aj v spolupráci s hlavným architektom Nitry, a musím povedať, že konštruktívne," odpovedal na moje otázky pán Kuliffay, projektový manažér z ICT Istroconti.


Avizovali sme aj uzávierku

Uzávierka naplánovaná na 31. mája 2019 bola odložená na neurčito. Doteraz sa tak nestalo.


Náhradná cesta

Obyvatelia nemusia mať obavy z kolapsu dopravy. Plánuje sa vytvorenie dočasnej cesty pre verejnú dopravu, chodcov a cyklistov. Náhradná cesta by mala viesť poza umyváreň automobilov, kde je v súčasnosti cyklochodník. Ten sa stavebne upraví a rozšíri tak, aby touto dočasnou cestou mohli jazdiť aj osobné vozidlá.

Mesto s investorom sa dohodli, že kým nebude hotová náhradná dočasná komunikácia, bude súčasná jednosmerka k dispozícii pre verejnú dopravu v čase od 7.00 do 8.30 hod. ráno, teda v období, kedy je najväčšia špička, počas ktorej prúdi zo Zobora smerom do mesta najviac áut.



Zdroj: Nitralive.sk