Výstavba nového národného hokejového štadióna na Slovensku je aktuálne horúcou témou. Podľa dostupných informácií bojujú o túto investíciu 4 mestá - Nitra, Žilina, Zvolen a Banská Bystrica. V prípade Žiliny čakáme na potvrdenie, táto informácia nemusí byť pravdivá podľa jedného z našich zdrojov.

Po zverejnení článku sa ozvalo veľa čitateľov s tvrdením, že lokalita výstavby nového štadióna je už dávno dohodnutá. Či je to pravda, alebo nie, nechám na zváženie.

V prípade Zvolena aj Banskej Bystrice a aj Nitry je možné hovoriť o konflikte záujmov. Po krátkom hľadaní na internete som sa dočítal, že prezidentom HKM Zvolej je Dušan Mráz. Tento pán bol členom Výkonného výboru SZĽH, predseda predstavenstva firmy Doprastav a konateľ spoločnosti Infra s.r.o. Zakladateľom a jediným spoločníkom tejto spoločnosti je SZĽH a jej cieľom je správa multifunkčných hál.

V prípade Banskej Bystrice sa skloňuje známe meno Juraj Koval - prezident klubu HC ´05 Banská Bystrica, veľkopodnikateľ a predseda predstavenstva Pro-Hokej - spoločnosti, ktorá riadila hokejovú Tipsport extraligu, tento rok riadi extraligu Ligová rada SZĽH.

Členom výkonného výboru SZĽH je aj Nitran Jozef Stümpel, figuruje aj v dozornej rade Infra s.r.o.

Upozorňujem, že tento článok je len informatívny a prepojenia nemusia nič znamenať.

Ešte doplním informáciu, ktorá sa objavila v článku s Martinom Kohútom (člen Výkonného výboru (VV) SZĽH). V článku sa Kohút vyjadril, že nová hala by nemala byť vzdialená od Bratislavy, resp. Košíc menej ako 80 km.



Zdroj: Nitralive.sk