Spoločnosť ARRIVA NITRA vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu pristúpila k úprave režimov prímestskej a mestskej hromadnej dopravy. Cestujúci sa o všetkých aktuálnych opatreniach a zmenách dozvedia na web stránke v špeciálnej sekcii LIVE. Po prihlásení sa na odber noviniek ich automaticky dostanú aj e-mailom. Linka zákazníckej podpory je aj naďalej k dispozícii cestujúcim každý deň od 8.00 do 20.00, a to i počas sviatkov a víkendov.

„Z dôvodu epidemiologickej situácie v okrese Nitra a Zlaté Moravce, v dôsledku ktorej sa znížil počet našich vodičov autobusov, sme pristúpili k úprave režimu prevádzky prímestskej a mestskej autobusovej dopravy,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

S účinnosťou od 7. januára 2021 prímestské linky, ktoré zabezpečujú prepravu v okresoch Nitra a Zlaté Moravce, premávajú v SOBOTNOM REŽIME, čo znamená, že cez pracovný deň v tomto období, bude mať cestujúci možnosť využiť na prepravu spoje premávajúce v klasickú sobotu. Platnosť tohto režimu je nastavená zatiaľ do polovice januára, v závislosti od vývoja situácie.

Pre kritický stav situácie, prijaté obmedzenia, zatvorené mnohé prevádzky, školy a zníženú mobilitu obyvateľov v meste Nitra ako aj zvýšenú práceneschopnosť vodičov, od pondelka 11. januára 2021 budú všetky linky mestskej hromadnej dopravy až do odvolania premávať v pracovných dňoch ako v SOBOTU. Nad rámec cestovného poriadku pre sobotu budú pridané mimoriadne spoje na linkách 4, 8, 16, 17, 22 a 23.

„Cestujúcim odporúčame sledovať aktuálne informácie na našej webovej stránke v sekcii LIVE, kde sú všetky zmeny a obmedzenia pravidelne aktualizované,“ zdôraznila Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.
Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom, ako môžu cestujúci zistiť potrebné informácie o zmenách cestovných poriadkov a odchodoch spojov, je prihlásiť sa na web stránke na odber noviniek, ktoré im potom budú automaticky zaslané na zadanú e-mailovú adresu.
Cestujúcim poskytuje ARRIVA aktuálne informácie aj na linke zákazníckej podpory +421 915 733 733, od 8.00 do 20.00 každý deň, vrátane sviatkov a víkendov.

„Našim kolegom, vodičom autobusov a všetkým zamestnancom, ktorí aj v týchto dňoch zabezpečujú chod verejnej autobusovej dopravy, patrí veľké poďakovanie. Neustále pokračujeme v dôkladnej dezinfekcii vozidiel a priestorov k zamedzeniu ďalšieho šírenia koronavírusu. Zároveň žiadame cestujúcich o dodržiavanie bezpečnostných opatrení v záujme ochrany svojho zdravia a zdravia svojich blízkych. Vyzývame našich cestujúcich, ako aj všetkých obyvateľov, aby chránili seba a svoje okolie nosením ochranných rúšok, dezinfekciou rúk a dodržiavaním odstupov. V autobusoch aj naďalej platí zákaz obsadzovania prvých sedadiel za vodičom, z dôvodu bezpečnosti. Bezpečnosť a zdravie cestujúcich, ale aj zamestnancov je v súčasnej neľahkej situácii pre nás prvoradá,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.



Zdroj: Arriva Nitra