6. - 7. júna na Nitrianskom hrade
14. jún 2014 vinohrady na dedinách

Pomaly, ale stále silnejšie začína priaznivcom lahodného a ušľachtilého biblického nápoja klopať na dvere. Nitriansky vínny festival - Jarná prezentácia najlepších tunajších vín ročníka 2014 sa odohrá v starobylých uličkách a pivniciach nitrianskeho Hradného vrchu i malebných obciach a viniciach Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Otvorenie festivalu je naplánované na piatok 6. júna o 16. hodine na Pribinovom námestí. Slávnostná ochutnávka pod Nitrianskym hradom potrvá do 22. hodiny a pokračovať bude aj v sobotu 7. júna od desiatej hodiny dopoludnia do desiatej hodiny večer. Nasledujúca sobota 14. júna bude pre drobných vinárov a vinohradníkov z Nitrianskej vinohradníckej oblasti dňom D. Opäť od 10. do 22. hodiny môžete zavítať a pozhovárať sa priamo s nimi v ich viniciach a na vlastné oči sa presvedčiť, kde a ako sa ich víno dorába a zreje... Až pokým ho ochutnáte, vyberiete a odnesiete na váš stôl. V záujme zvyšovania atraktivity festivalu prinášame našim návštevníkom a milovníkom dobrých vín opäť niekoľko noviniek."

"Najlákavejšou z nich je degustácia all inclusive. To znamená, že ochutnávanie na jednotlivých stanovištiach festivalovej mapy nebude ničím obmedzené. V minulosti si naši návštevníci kupovali vínko za žetóny, no tie sme jednoducho zrušili. Kúpou vstupenky za symbolických 20 eur získajú registračný náramok, ktorý ich oprávni vstúpiť a chutnať, čo hrdlo ráči. Okrem neho vo festivalovom balíčku dostanú degustačný pohárik, bulletin s trasou, kľúčovými informáciami a názornou mapkou," dopĺňa Štefan Kóňa.

"Našou prvoradou snahou je inšpirácia a pomoc pri postupnom skvalitňovaní ponuky, konkurencieschopnosti, marketingu a vôbec celková podpora produkcie malých vinárov. Pre to sú dôležité silná motivácia, otvorené porovnávanie a networking, ktorý festivalové podujatia umožňujú," zdôrazňuje hlavný manažér a autor festivalu Štefan Kóňa. "Zásadnú úlohu na podujatí Nitriansky vínny festival zohrajú tunajšie typické vína z roku 2013. Vzhľadom na minuloročné počasie sú to príjemné, svieže, aromatické vínka s lahodnou ovocnou príchuťou, vyšším obsahom kyselín a nižšou hladinou cukru. Máme sa spolu s našimi priaznivcami na čo tešiť!" láka na návštevu festivalu Štefan Kóňa - počas pracovnej doby renomovaný lekár a vo voľnom čase nadšený vinár.

Viac informácií sa dozviete na webovej stránke festivalu www.nvf.sk

Sledujte nás aj na Facebooku http://www.facebook.com/nitrianskyvinnyfestival kde Vám prinášame aktuálne informácie o festivale s množstvom súťaží.

PREDAJ VSTUPENIEK

Vzhľadom na to, že tento rok sme pripravili degustáciu "All inclusive", doporučujeme návštevníkom, aby si kvôli obmedzenému počtu zakúpili vstupenku v predstihu na predajných miestach, alebo on-line (http://www.nvf.sk/predaj-listkov). Navyše, ak to stihnú do termínu 31.5.2014, budú zaradení do žrebovania o dvojdňový pobyt v hoteli STUPKA-TÁLE.

Súťaž o vstupenky na Nitriansky vínny festival 2014

Výhercovia súťaže:
Mária Podobová
Peter Frančík
Henrieta Magyiarová
Lucia Vargová

Nitriansky vínny festival 2014 fotogaléria

Video




Zdroj: Nitralive.sk, NVF