Adrenalin weekend 2014 debutoval prvým ročníkom počas troch júnových dní od 6. do 8.6. na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Tradičnú spoluprácu v netradičnom prevedení návštevníkom sprostredkovali spoluorganizátori Agrokomplex a MOTOTV. Označenie netradičná znamená fakt, že nešlo o typickú výstavu či veľtrh na aké sú návštevníci Agrokomplexu zvyknutí. Kľúčovým sa stal plnohodnotný adrenalínový zážitok z obrovského množstva a druhov atrakcií, ktoré si návštevníci všetkých vekových kategórií mohli vyskúšať na vlastnej koži.

Odvahu a zručnosti v disciplíne detský cross a pitbike na pripravenom mini motodrome predviedli najmladší jazdci z MK Sasinkovo, ktorí už vlastnia bohatú zbierku trofejí z európskych súťaží.

Adrenalin weekend Nitra 2014


Fanúšikovia rýchlosti strácali dych pri exhibičných pretekoch disciplíny Super-moto o ktoré sa postarali jazdci zo Solo Race, ktorí sa zúčastnili tiež majstrovského závodu v ČR. Sobota pridala podujatiu na atraktivite aj pre milovníkov štyroch kolies, ktorým sa predviedli slovenský odborníci na drift, teda jazdu v šmyku z teamu Driftgarage. Jazdci tiež prevádzkovali drift taxi pre návštevníkov.

Adrenalin weekend Nitra 2014


Prekonávanie obrovských skál na zadnom kolese či preskok šiestich ľudí ležiacich vedľa seba na svojom motocykli značil obrovskú dávku koncentrácie a nadľudských zručností, a to všetko nám predvádzal Vladimír Kothay z MK Fénix v disciplíne mototrial. Kto však po celom dni už mal revu motoriek a horúceho počasia dosť, mohol sa pred ostrým slnkom schovať do chládku stromov, kde čakali ďalšie aktrakcie. Možnosť „zahrať“ sa na vojaka na zostavených ihriskách a strelniciach airsoftu či paintballu pripravili Stalker Nitra a Paintball ONV, ktorí tiež predvádzali prepad stráženého konvoja a únos stráženej osoby.

Adrenalin weekend Nitra 2014


Aby toho nebolo málo v pavilóne B bol umiestnený Paniq Room, práve ten preveril zohranosť, vynaliezavosť a tímovú spoluprácu pri riešení zdanlivo nelogických úloh, ktorými ich sprevádzal tajomný hlas. Hlavným bodom programu bolo vystúpenie Slovenských a Rakúskych moto-kaskadérov alias Stunt Riderov. Svoje majstrovské umenie predviedol majster SR Tomáš Tóth a vychádzajúce eso Zdeno Rybár, zatiaľ čo z Rakúska prijala pozvanie celá skupina s názvom ViennaStreetRokaz.

Adrenalin weekend Nitra 2014


Areál bol nabitý aj kolektívnymi športmi v pavilóne C vďaka spoločnosti Insport. Medzi tradičnejšie patril badminton či floorball no nechýbali ani menej tradičné ako speedminton a loopyball a mnoho ďalších. Príjemný chládok pavilónov lákal návštevníkov na najnovšie motocykle i možnosť vybrať si najnovšie motodoplnky.

Adrenalin weekend Nitra 2014


Nechýbala ani účasť legendárneho klubu Hells Angels a priamo v stánku vystavovateľa aj horúci tanec pole dance v podaní Chiqui Pole dance crew. Skôr narodení si mohli zaspomínať pri expozícii veteránov a príslušníci opačného konca vekovej kategórie si mohli vyskúšať závody s autíčkami na autodráhe. Do kože sa svojou obdivuhodnou prácou vryli profesionálni tatéri v zriadených štúdiách. Hladoši a vyznávači originálnej americkej kuchyne nasýtili svoje oči aj žalúdky v Yankee hot-dog stánku alebo v American Burger House. Vášnivý jedáci sa mohli zapojiť aj do súťaží v jedení hamburgerov.

Adrenalin weekend Nitra 2014

Ročník: 1.
Termín: 6.6.-8.6.2014
Miesto konania: Agrokomplex – výstavníctvo Nitra
Organizátor: MOTOTV a Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra š. p.
Počet vystavovateľov: 69, z toho zahraniční: 3
Plocha brutto: 16790 m2
Počet návštevníkov: 4986
Počet registrovaných novinárov: 15
Zúčastnené krajiny: Česko, Rakúsko, Slovensko



Zdroj: Agrokomplex