Divadlo Andreja Bagara v Nitre každoročne otvára svoje brány širokej verejnosti pri príležitosti dňa otvorených dverí. Tak tomu bolo aj túto sobotu. Davy návštevníkov čakali na stretnutie so svojimi obľúbenými hercami už niekoľko minút pred začiatkom podujatia. Všetko sa začalo slávnostným príhovorom riaditeľa DAB Jána Grešša. Hneď po ňom už nasledovala autogramiáda s hercami.

Pre tých, ktorím sa nechcelo čakať na podpis boli pripravené ďalšie aktivity ako skúšanie divadelných kostýmov, líčenie pre deti, tvorivé dielne a taktiež aj možnosť darovať krv priamo pred divadlom. Po ukončení autogramiády nasledovali dva bloky piesní z muzikálu a inscenácie DAB.

Presne na poludnie začala prehliadka divadla. Návštevníkov sprevádzal útrobami divadla šéfdramaturg DAB Svetozár Sprušanský. Prehliadka sa začala v priestoroch štúdia, kde boli predstavené možnosti jeho využitia, základy divadelného svietenia a ďalšie zaujímavosti. Ďalšou zástavkou bola veľká sála. Tu si bolo možné pozrieť zákulisie, samotné kulisy, predvedené boli taktiež aj možnosti svietenia a ozvučenia sály. Následne sa všetci presunuli na poschodie, kde sa nachádzajú šatne hercov, maskérne a sklady kostýmov. Postupne sa dostali až k samotnej streche divadelného štúdia. Ako posledné si mali návštevníci možnosť prezrieť sklady kulís a spôsoby ich prípravy a transportu na javisko.

O pohostenie všetkých sa postarali samotný herci, ktorí si v kaviarni divadla pripravili pohostenie.


Fotogaléria




Zdroj: Nitralive.sk