Z času na čas zavítame na Nitriansky hrad, aby sme sa pozreli na novinky. Pravidelne prinášame články o zmenách na hrade, ktoré sa dejú už niekoľko rokov po dlhej dobe nečinnosti. V podhradí pod Pribinovým námestím prebieha rekonštrukcia budovy. Finišuje aj rekonštrukcia hradného mosta, ktorá spôsobila rozruch medzi obyvateľmi Nitry. Firma, ktorá robí rekonštrukciu celý most rozobrala a postavila nanovo. Na moste pribudli kópie sôch, ktoré tu boli kedysi osadené.

Po vstupe do areálu hradu sme si všimli, že prebiehajú práce na dlažbe na námestí pod hradnou vežou, odkiaľ je výhľad na kúpalisko a okolie. Sprístupnené sú hradby vo východnom cípe hradu - je odtiaľ pekný výhľad na Zobor, nedostavaný skelet CityParku, ale aj na centrum Nitry. V zrekonštruovanej hradnej priekope pribudli ešte v lete lavičky, priestor sa bude využívať ako amfiteáter. Viac už v našej fotogalérii pod článkom.

Info–centrum v blízkosti Katedrálneho chrámu – Baziliky sv. Emeráma poskytuje návštevníkom informácie o histórii a ponúka k predaju publikácie o katedrále a suveníry a tiež občerstvenie.

Areál hradu je prístupný od 7:00 do 17:00.

Fotogaléria

Video

Mapa



Zdroj: Nitralive.sk