Dopravca RegioJet má záujem o prevádzkovanie autobusovej linky Bratislava - Nitra - Banská Bystrica, proti je však Nitriansky samosprávny kraj. Licenciu môže vydať len Bratislavský kraj na základe súhlasu všetkých dotknutých krajov (Trnavský, Nitriansky a Banskobystrický). Súhlas nedalo ani Mesto Nitra, v stanovisku k udeleniu licencie sa píše "Mesto Nitra nemá záujem o Ďaľšie značné navyšovanie autobusových spojov, ktoré predstavuje pridanie 14 párových spojov na jeden pracovný deň" a tiež "Mesto Nitra neeviduje doteraz žiadne podnety, požiadavky, ani sťažnosti na nedostatočné prepravné ponuky kapacít súčasných dopracvocv od svojich občanov, zamestnávateľov, organizácií, ktorých zamestnanco využívajú dopravné služby uvedených obslužných úsekov". Spoločnosť Arriva Nitra, prevádzkujúca MHD v Nitre, rovnako nesúhlasí s vydaním dopravnej licencie pre Regio Jet. Bratislavský samosprávny kraj by mal vydať rozhodnutie do 25. novembra 2014.

O uvedených skutočnostiach informoval riaditeľ spoločnosti Radim Jančura na "tlačovej konferencii", ktorá sa konala pred Mestským úradom v Nitre 30. októbra 2014.

RegioJet Nitra tlačovka

Spoločnosť RegioJet prevádzkuje od roku 2011 vlakovú linku Praha - Olomouc - Ostrava - Žilina a od roku 2012 linku Bratislava - Dunajská Streda - Komárno. Okrem vlakov prevádzkuje aj autobusové linky. Patrí do skupiny Student Agency.


Fotogaléria - tlačová konferencia pred Mestským úradom v Nitre



Zdroj: Nitralive.sk