Dezinfekcia je účinná niekoľko týždňov.

Počas minulého týždňa prebiehala v nočných hodinách hĺbková dezinfekcia autobusových zastávok. Sú to miesta, kde sa v súčasnosti zhromažďuje najviac ľudí. Ich dôkladná dezinfekcia je preto snahou o zamedzenie šírenia koronavírusu.

Obchodné centrum Mlyny kontaktovalo mesto Nitra. Samospráva sa so súkromnou spoločnosťou dohodla na pomoci formou hĺbkovej dezinfekcie všetkých autobusových zastávok. Dezinfikovali sa aj všetky opláštenia zastávok, madlá, lavičky, odpadové koše či grafikony.

„Uvedomujeme si závažnosť situácie a sme zástancom názoru, že v ťažkých časoch si treba pomáhať. Samotné zastávky sú majetkom mesta, a tak sme sa dohodli, že ich vyčistenie zabezpečíme my,“ povedala Petra Pupák Waldnerová, riaditeľka Obchodného centra Mlyny.

Celkovo prešlo reziduálnou polymérovou dezinfekciou 184 autobusových zastávok v Nitre.


Čo je dôležité vedieť o polymérovej dezinfekcii?

• Ničí všetky baktérie a vírusy, s ktorými príde do kontaktu.
• Je to špeciálny druh dezinfekcie, ktorý zachováva ošetrené povrchy dezinfikované 14 až 60 dní.
• Pri dezinfekcii sa využívajú elektrostatické aplikátory studenej hmly, ktoré sú vyvinuté špeciálne na dezinfekciu, čím sa maximalizuje účinnosť.
• Polymérovú dezinfekciu je možné použiť na všetky povrchy a materiály, je zdraviu neškodná a biologicky rozložiteľná. Využíva sa od nemocníc až po detské ihriská.



Zdroj: Mesto Nitra / Tomáš Holúbek - hovorca