Súčasťou hudobnej jari bude tretí ročník Medzinárodného festivalu organovej hudby Ars Organi 2010 aj festival mladých talentov Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy Jozefa Rosinského v Nitre


NITRA 14. marca (SITA) – Nitriansku hudobnú jar otvoria 21. marca
koncertom Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala pod vedením umeleckého vedúceho Ewalda Danela. Už 37. ročník festivalu vážnej hudby bude tvoriť niekoľko tematických a žánrových cyklov. Jeho súčasťou bude tretí ročník Medzinárodného festivalu organovej hudby Ars Organi 2010 a festival mladých talentov základných umeleckých škôl s medzinárodnou účasťou Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy Jozefa Rosinského v Nitre. Sprievodným podujatím bude výstava Speváci v školských laviciach, ktorú otvoria 21. marca v Synagóge a potrvá do 18. apríla. Predstaví slovenských populárnych spevákov z pohľadu ich detstva, školských a študentských rokov.

Ako informovala Ľudmila Synaková z nitrianskeho magistrátu, hudobná jar prinesie 28. marca koncert Classic - jazz art duo v zložení Miloš Jurkovič (flauta) a Ján Hajnal (klavír). Vo štvrtok 8. apríla sa poslucháčom predstaví komorné teleso Ad libitum z Budapešti. Vstupné na tieto koncerty a otvárací koncert festivalu je dve eurá, na ostatné koncerty je vstup voľný. V rámci organového festivalu Ars Organi vystúpia umelci z USA, Maďarska, Rakúska, Česka a Slovenska. Prehliadka talentov základných umeleckých škôl sa začne 22. marca spoločným koncertom žiakov školy Jozefa Rosinského v Nitre a Miloša Ruppeldta v Bratislave. Všetky koncerty žiakov umeleckých škôl sa začínajú o 18:00, ostatné koncerty Nitrianskej hudobnej jari o 19:00 v Synagóge.


alt

Zdroj: (SITA, mp;mt;fa),201003140064, ilustračná foto NitraLive!