Organizátori júnového festivalu v Abraháme zverejnili jedného z posledných účinkujúcich v rámci bohatého programu. Jedna z najznámejších a najúspešnejších českých rockových kapiel, ktorá sa v úvode júna predstaví ako very special guest na pražskom koncerte Mötley Crüe a Def Leppard, zavíta počas tohto leta aj na Slovensko. Kabát prijal pozvanie a bude jednou z hlavných hviezd na festivale TOPFEST SLOVAKIA 2023.

Fanúšikovia tvrdej muziky si dávajú rande od 23. júna 2023 na RC letisku v obci Abrahám. Na tri dni ich pohltí nadupaný line-up, do ktorého dnes organizátori zaraďujú aj českú kapelu Kabát. Tá vlani v októbri vydala nový album El Presidento, ktorý má v jej diskografii štúdiových albumov poradové číslo 12. Prvý singel z neho, skladba s názvom Rumcajs miloval Manku, mala premiéru koncom septembra minulého roka.

Kabát – Rumcajs miloval Manku



Kapela Kabát sa sformovala v Teplicích v roku 1983 na základe popudu basgitaristu Milana Špaleka a gitaristu Tomáša Krulicha. O dva roky putovali niektorí jej členovia na základnú vojenskú službu a kapela sa odmlčala. V roku 1988 bola jej činnosť obnovená, hudobné smerovanie sa začalo orientovať na trashmetal, pripojil sa k nej spevák Josef Vojtek a bubeník Radek Hurčík. V roku 1989 do nej vstúpil gitarista Ota Váňa a v tejto zostave hrá kapela Kabát dodnes.

Kabát – Burlaci



Kabát debutoval v roku 1991 albumom Má ji motorovou, za ktorý získal cenu Anděl v kategórii Objev roku. Za svoju doterajšiu kariéru predala skupina vyše milión kópií svojich albumov. V roku 2007 reprezentovala Českú republiku na Eurovízii a v roku 2014 bola uvedená do Beatovej siene slávy rádia Beat. Kapela v roku 2015 získala jubilejného 10. Českého Slávika. Kabát je jednoducho rocková legenda a pre TOPFEST SLOVAKIA 2023 je veľkou cťou privítať ju na svojom pódiu v sobotu 24. júna 2022.

„Kabát je kapela, ktorá na rockovom festivale nesmie chýbať. Kapela funguje už neuveriteľných štyridsať rokov, a to je znak legendárnosti. Energia, s ktorou pristupujú k svojej šou, skvelá hudba a zábava. Máme z toho obrovskú radosť a veríme, že ju budú mať aj návštevníci nášho festivalu,“ povedal organizátor festivalu Michal Krasňan z agentúry TOPFEST MANAGEMENT.

VSTUPENKY
Vstupenky na TOPFEST SLOVAKIA 2023 zakúpite v sieti Ticketportal. Na výber je množstvo variant, od jednodňových v cene 77 eur až po VIP s množstvom exkluzívnych výhod za 349 eur. Vyberte si podľa svojho gusta a užite si nezabudnuteľný zážitok leta na TOPFEST SLOVAKIA 2023.

SKVELÁ DOSTUPNOSŤ, SKVELÉ KAPELY
Hudobný festival TOPFEST SLOVAKIA 2023 sa uskutoční od piatku 23. 6. 2023 do nedele 25. 6. 2023 v areáli RC letiska Abrahám, ktoré sa nachádza 43 km od Bratislavy, 11 km od Trnavy, 51 km od Nitry, 89 km od Trenčína, 178 km od Brna. Okrem toho najlepšieho zo slovenskej a českej scény: Slobodná Európa, Iné Kafe, Konflikt, Kreyson, Škwor, Dymytry, sú zárukou kvality line-upu aj zahraniční intepreti ako ARCH ENEMY, POWERWOLF či PARKWAY DRIVE.

LINE UP TOPFEST Slovakia 2023

23. jún 2023 / piatok Landscape of Shadows (CZE) The Now (SVK) Beautiful Bastards (SVK) FORREST JUMP (CZE) Traktor (CZE) Stellaris (CZE) Arakain (CZE) Čad (SVK) Iné Kafe (SVK) Amon Amarth (SWE) Arch Enemy (SWE) Konflikt (SVK) Migrain ( SK ) D.A.R.S. (SK)

24. jún 2023 / sobota Porta Inferi (CZE) LeRa (SK) Lady Kate (CZE) Cocotte Minute (CZE) Oberschleisen (POL) Tankcsapda (HUN) Eufory (SK) Caliban (GER) Kabát (CZE) Powerwolf (GER) Škwor (CZE)

25. jún 2023 / nedeľa HDP (SVK) Catastrofy (SVK) Braňo Mojsej (SVK) Slobodná Európa (SVK) Heľenine oči (SVK) Kreyson (CZE) The Edge of Reason (DE) Landless (SVK) Dymytry (CZE) The Amity Affliction (AUS) Epica (NLD) Parkway Drive (AUS) Of Virtue (USA)

Kabát